Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Постоянна връзка на статични страници

постоянна връзка
Здравейте читатели и посетители на Blogzablogove.com. От една от последните ми публикации вие вече знаете каква е разликата между публикация и статична страница в блога. Днес ще продължим заедно да изучаваме статичните страници. Ще се опитаме да направим страниците по-привлекателни за търсачките и техните потребители, благодарение на името им, на тяхната постоянната връзка. За това вече писах, но смятам че е важно. Да зададем името, постоянна връзка на публикация в началото ни е трудно, но все пак е възможно, защото в

редактора на публикациите има такава функция. Но в редактора на статичните страници тази опция не е предвидена. Тук основната роля е на
шрифта. Блогърът, който пише в блога на български език едва ли е забелязал как името на постоянната връзка, водеща към статична страница отговаря на латинското име на нейното заглавие. Така както при публикациите. Но ако при публикациите все още няма ограничения за броя на символите в линка (е, почти няма), то за статичните страници такова ограничение има. Точният им брой не мога да кажа, но те са примерно около 45. Това е една странна система. Колкото е по-кратка думата, може да се настрои на повече символа, и обратното, колкото е по-дългата дума, толкова по-малко символи са на наше разположение. С една дума, трябва да си поиграем и изберем златната среда, за да се създаде една оптимална, прилична постоянна връзка, водеща към статична страница.

Как да създадем оптимална постоянна връзка към статична страница? 

Да предположим, че името, заглавието на статията, която искаме да се публикува на статична страница е "Как да създадем постоянна връзка за статична страница". Копираме това име и отваряме уеб ресурса Translit. Тук поставяме името в първия прозорец и кликаме върху линка "преведи". Във втория прозорец ще се появи името, „kak-da-szdadem-postoyanna-vrzka-za-statichna-stranica“, но шрифта вече е сменен от кирилица на латиница. Копираме го и го поставяме в блокнот или друг текстови файл, защото предстои неговата редакция. Ето тук е нашата намеса. В името на латиница ще оставим само най-важните (ключови) думи, като съблюдаваме изискването символите да не са повече от 45. Надявам се, че всички знаят как се проверява броя на символите чрез опцията на Word. Нашите са 53.




Намаляваме ги до 38 и от името на страницата остава „postoyanna-vrzka-za-statichna-stranica“.



Копираме нашето съкратено име на латиница. Отиваме в редактора на "Страници" и създаваме новата си страница. Като заглавие въвеждаме редактираното име на латиница, публикуваме страницата и поглеждаме нейния адрес, за да видим дали всички ключови думи, които определихме преди малко са в него. Копираме го и го нанасяме в дясната страна, там където е мястото на постоянната връзка. Публикуваме. След това отново отваряме редактора на вече създадената статична страница и в HTML режим заместваме латинското наименование с това на кирилица. Актуализираме.
Може би всичко това ви се вижда много сложно. Струва ви се, че губите много време. Но не забравяйте, че статичните страници играят важна роля и в бъдеще ще имате една статия, която ще ви гарантира увеличаване на трафика от търсачките към вашия блог.
Това е всичко. Пожелавам ви да имате оптимална постоянна връзка към всяка ваша статична страница.
Доскоро!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар