Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Автоматично пренасочване към други страници

Автоматично пренасочване
Здравейте скъпи блогъри. Вероятно много от вас са преживели като мен тръпката да имат собствен блог. По тематика, която ви е на сърце. Да го оформите на желания шаблон с дизайн, който ви харесва. Да го настроите по всички правила. Да го напълните с информация. После да ви се прииска да имате и още един блог, но с друга тематика.
И да се сблъскате с необходимостта да пренасочите потребителите от стария си блог към новия. Да им покажете, че имате още информация за тях. И тук идва проблемът, как да стане това. Намерих решение, което може би ще ви бъде полезно, ако и вие изпитвате същата необходимост. Пренасочване от страниците на стария блог към новия. Това пренасочване е добре да се направи така, че
да стане автоматично, а потребителят да не забележи нищо. Между другото, това пренасочване е полезно за мен, не само в този случай, но аз няма да ви разказвам за това. Ще ви запозная с няколко скрипта за автоматично пренасочване на потребителите от един блог към друг, или от една негова страница към друга. Автоматично пренасочване към друга страница се извършва с помощта на един прост скрипт в два варианта.



Автоматично пренасочване без съгласието на потребителя

Кодът е:


<script type="text/javascript">
function moveTo() {
location.href = "http://адрес на блога или негова страница";
/* хипервръзка към новата страница */}window.onload=setTimeout('moveTo()', 1000); /*

време на задържане (в милисекунди) *///</script>



И за да сме лоялни към читателите си има друга възможност.

Автоматично пренасочване със съгласието на потребителя


Ето и неговия код:


<script>
if(confirm("Вие се намирате на моя нов блог. Потвърдете пренасочването към него."))
{location = "http://адрес на блога/";}else{history.back();}
</script> 



Впрочем, както виждате няма нищо сложно. Само два обикновени кода, които да сложите на желана от вас страница на блога или сайта. Изборът е ваш. Доскоро!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар