Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Промяна на Url адреса на статичните страници на блога

Url адреса на страници
Здравейте приятели. Днес в тази кратка публикация ще поговорим за промяната на URL адреса на статични страници и публикациите в Blogger блогове. Интересното е, че в продължение на дълго време аз знам за този трик, но нито един от своите блогове не го бях приложила.
И тази информация би останала непубликувана, ако наскоро не получих писмо на читател, в което той попита как да премахне URL адреса на страница в тази част - /p/blog-page_51.html. Аз бързичко му отговорих, че URL адресите на страниците се генерират автоматично от системата, но че е възможно да се създадат персонализирани URL адреси на публикациите. И напълно забравих, че в един от своите блогове вече бях приложила този трик, който е описан по-долу. Надявам се, че читателят ще прочетете моята статия и ще намери отговор на въпроса си.
За URL адресите на публикациите Google даде зелена светлина, но за статичните страници адресите все още се задават от автоматична система и изглеждат във всички блогове така:


http://blogzablogers.blogspot.bg/p/blog-page_72.html

А ние ще го направим, например, ето така:

http://blogzablogers.blogspot.bg/p/stranica-za-kontakti.html

Както можете да видите, не всичко е премахнато, / р / остава, но нататък адресът е променен. И сега, всичко по реда си.
В администраторския панел на блогър натиснете "редактиране на страница".

➤Първата стъпка: В редактора на блогър напишете заглавието на статията. Копирайте заглавието на статична страница и след това го сложете в преводача на Google или Yandex, за да се преведе на английски език с тире между думите. Или използвайте Транслит Yandex онлайн за удобно четене на адресите от читателите. Но как ще индексира транслитерацията търсачката Google, аз не знам.
Вече сме превели, копираме и поставяме в полето за заглавие така, както е на английски език с тире между думите.
➤Втората стъпка: Кликнете върху "публикуване" или "актуализация". Отворете браузъра си, за да видите адреса.
➤Третата стъпка: Обратно към администраторския панел, щракнете върху "редактиране" на страницата. Пишете текста на страницата, изтривате заглавието на английски и го пишете на български или на друг, който искате език, щракнете, за да обновите страницата върху "актуализиране". Преглеждате страницата, за да се убедите, че всичко е както вече го описахме.




Ако не се получи, спасението е да изтриете старата статична страница и да създадете нова, като спазите стъпките, посочени по-горе.
Това е всичко. Вече URL адресите на статичните страници са със смисъл, а не с определен пореден номер.
За днес това е всичко от мен. Задайте своите въпроси в коментарите или чрез формата за контакт, пишете отзиви, споделете с приятели.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд. Моля, гласувайте за блога ми на:

BGtop



Няма коментари:

Публикуване на коментар