Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Повторението е майка на успеха - част втора

Преди да преминем към съвременните аспекти и новостите във воденето на личен блог нека си припомним още няколко важни неща.
За начинаещите ще са като отправна точка, а за останалите ще са като годишен преговор в училище. Сега разбрахте защо наименованието на този кратък цикъл от статии нарекох „ Повторението е майка на успеха“. Днес тематиката на цикъла от четири статии е „Блог“.

 

×
Начало. Първи стъпки в създаването на блог

Как създадем блог на Blogger, с платформата Blogspot. И дори ако някои от вас вече са опитни, много се радвам на присъствието ви.

И така, нека да започнем... 

 ➤Първото нещо, което аз направих, е да регистрирам свой акаунт в Google. И панела с инструментите на Blogger (с адрес www.blogger.com), избрах да кликна върху "Създаване на нов блог". 

➤После написах заглавието, наименованието на блога, което по-късно мога да променя. Следва адресът на блога, като е желателно адреса и наименованието му да си съответстват, тоест да бъдат еднакви. През цялото време ми се изписваше, че адресът не е на разположение. Тогава опитах, по съвет на други блогъри, да въведа в адреса цифри и/или символи, или да изтрия цифрите или символите, и всичко се получи. 

➤Темата (шаблона) оставих за по-късно. Него мога да избирам от целия набор дизайнерски шаблони, предлагани ми от Blogspot.. И кликнах върху "създаване на блога".

Прочетете повече

×
Още за блоговете на Blogger

Здравейте всички! В тази публикация ще стане дума отново за това, как да се създаде блог на платформата Blogger, който с правилна оптимизация и популяризиране в бъдеще може да ви донесе и пари. След публикуването на всяка следваща статия на тази тема вие ще видите как се променя дизайна на този блог, аз ще говоря по-подробно за стъпките, по които се върви за популяризиране и оптимизиране. Ориентирайки се от материалите на тази тема в моя блог, вие можете да създадете свой проект. И за да получавате полезна информация своевременно, не забравяйте да се абонирате за получаване на статиите по електронна поща. И така, встъплението свърши, затова пристъпваме към работа.

Прочетете повече

×
Как да направите собствен блог

Как да си направите собствен блог? Тази тема е много обширна. Аз не съм експерт в създаването на уеб ресурси, включително блог на платформата Blogger. Аз бях дилетант в тази област, но вече смятам, че съм в групата на напредналите. Поради това на много специалисти, които са "гуру" в тази област, ще им изглеждат абсурдни и нелепи моите съвети и инструкции, които искам да споделя с вас.

Прочетете повече

×
С какво воденето на блог ще ви помага в ежедневието?

С какво воденето на блог ще ви помага в ежедневието? С тези пет полезни качества. Създаването и воденето на блог е много трудоемко, но феноменално необходимо умение! Сега ще споделя защо ставането на блогър е полезно. ➤Воденето на блог помага да се отървете от стреса Американски психолози са доказали, че воденето на блоговете в интернет премахва емоционалния стрес. Например, подрастващите и без това са онлайн през цялото време и воденето на блоговете им позволява да общуват и да споделят мислите си с другите. Подобна е ситуацията и с младите майки, които имат още по-голям стрес. Както се оказа, писането на мисли и споделяне на снимки също е полезно - блогът има положителен ефект върху настроението, а по-късно и върху образованието. Що се отнася до обикновения работещ човек или студент, мога да кажа, че писането на бележки позволява да споделяте мнението си с другите, което често се превръща в дискусия.

Прочетете повече

За въпроси моля, в коментарите. А може и на тази страница

Ще съм благодарна да оцените моя труд. Моля, гласувайте за блога ми на:

 
BGtop

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

 
Следвайте Blogzablogove



Няма коментари:

Публикуване на коментар