Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да създадем уеб икона за блог на blogspot

Уеб икона
Добър ден на всички, или вечер, в зависимост от това, кога сте посетили блога ми. Днес искам да споделя с вас как да създадете лого или уеб икона favicon.ico за вашия блог. Тази икона се появява, когато са отворени много сайтове и всеки има своя собствена икона, която го отличава от другите. Така по вашата икона всеки може бързо да намери вашия блог сред многото сайтове, а е и приятно за окото. И така, да започнем.

➤За начало определете как искате да изглежда вашата икона. Казвам "вашата", защото ще е по ваш вкус. Можете да изберете няколко и да експериментирате, докато не намерите тази, което ви харесва.
За да направите това, можете да влезете в Google.com. Сложете в браузъра думата "изображение" и изберете от появилите се изображения, това, което искате (на тема бизнес, инвестиции, смешно, забавно, и така нататък). След като изображенията се появят, изберете няколко и ги запишете на вашия компютър. Може да решите да ги пробвате една след друга, докато не намерите това, което ще ви зарадва.
➤След като запазите изображенията, е необходимо да ги преобразувате в уеб икона, тоест с необходимите им размери и формат. Да се благодарим на факта, че има сайтове, специализирани точно в това, да бъдат генератори на favicon.ico онлайн. Аз използвам www.favicon.cc. Този сайт ще ви помогне да създадете своя икона с необходимия размер и формат.
➤Вече сте отворили сайта favicon.cc. Кликате върху бутона "Import image".
Отваря се прозорец и от вашите папки и файлове избирате едно от онези изображения, които вече сте запазили на компютъра си. Така изображението е вече качено на сайта favicon.cc.
После щракнете върху бутона "Upload". С него изображението ви вече е favicon.ico. Остава да го изтеглите, да го съхраните на компютъра си и после да го сложите в блога си.
Къде? Пътят е: Шаблон (тема)➔Оформление ➔Уеб икона.
Запазвате промените в шаблона ( темата ) и вече имате favicon.ico!

До следващия път!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

BGtop
Няма коментари:

Публикуване на коментар

ИНТЕРЕСНО!Да направим уникална темата на нашия блогИЗБЕРИ!