0

С какво воденето на блог ще ви помага в ежедневието?

воденето на блог ще ви помага
С какво воденето на блог ще ви помага в ежедневието? С тези пет полезни качества.
Създаването и воденето на блог е много трудоемко, но феноменално необходимо умение! Сега ще споделя защо ставането на блогър е полезно.

➤Воденето на блог помага да се отървете от стреса
Американски психолози са доказали, че воденето на блоговете в интернет премахва емоционалния стрес. Например, подрастващите и без това са онлайн през цялото време и воденето на блоговете им позволява да общуват и да споделят мислите си с другите.
Подобна е ситуацията и с младите майки, които имат още по-голям стрес. Както се оказа, писането на мисли и споделяне на снимки също е полезно - блогът има положителен ефект върху настроението, а по-късно и върху образованието.
Що се отнася до обикновения работещ човек или студент, мога да кажа, че писането на бележки позволява да споделяте мнението си с другите, което често се превръща в дискусия.

➤Коментарите помагат спокойно да се понася критиката. Разбира се, ще има ядосани читатели, които ще изливат негативите си върху вас. Това е първият знак, че някой ви завижда, което пък означава, че този някой вече е далече назад. И най-важното е, че вие сте напред. Такива хора не трябва да карат мозъка ви да мисли „защо ми е необходим блог?“. Не, просто забравете тази мисъл завинаги.
В крайна сметка ще има и положителна критика. Ще ви бъде подсказано, че цветът на логото не е толкова добър за тематиката на вашия блог или някъде имате правописна грешка. В такива коментари трябва да се вслушате и да сте благодарни на читателя.

➤Можете да помогнете на другите чрез блога си
Ако пишете наистина полезни статии за обикновени неща, ще бъде много готино!
Саморекламата също е възможна и аз ще ви дам истински пример. През юли 2014 си купих Wi-Fi рутер и реших да напиша обзор за инсталирането и настройките му. Тогава не мислех за спецификата на блога си и просто пишех за всичко (е, ако някой си спомня), предполагайки, че опитът ми с нещо ще е полезен за някого. И буквално след няколко месеца тази статия ме "изстреля" нагоре: писма за помощ, въпроси, въпроси, въпроси… Всичко това ми създаде увереност и мотивация! Споделяйте своя опит - и ще се чувствате нужен.

➤Самодисциплина и самообучение
Напишете статия в блога си, споделете нова идея, прочетете статия за новите тенденции по темата на вашия блог и така нататък - всичко, от което се нуждаете, е да намерите време. Уверете се, че сте съставили план за съдържание (списък) за писане на публикации.

➤Всичко това развива вашата отговорност, любовта към научаването на нещо ново. Именно така блогът става част от живота ви. Воденето на онлайн блог е маса от различни и нови хобита: маркетинг, психология, анализи, копирайтинг и много други.
Воденето на блог ще ви помогне да развиете необходимите качества за комуникация с читателя чрез писане на статии. С всяка нова статия ще подобрявате нивото на представяне на вашите мисли (започнете да използвате услугите за проверка на правописа и граматиката) и ще мислите два пъти, преди да напишете нещо.

Имате свой блог? От сега нататък вие сте човек, който може да прави почти всичко!

Няма коментари :

Публикуване на коментар