Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

С какво воденето на блог ще ви помага в ежедневието?

воденето на блог ще ви помага
С какво воденето на блог ще ви помага в ежедневието? С тези пет полезни качества.
Създаването и воденето на блог е много трудоемко, но феноменално необходимо умение! Сега ще споделя защо ставането на блогър е полезно.
➤Воденето на блог помага да се отървете от стреса
Американски психолози са доказали, че воденето на блоговете в интернет премахва емоционалния стрес. Например, подрастващите и без това са онлайн през цялото време и воденето на блоговете им позволява да общуват и да споделят мислите си с другите.
Подобна е ситуацията и с младите майки, които имат още по-голям стрес. Както се оказа, писането на мисли и споделяне на снимки също е полезно - блогът има положителен ефект върху настроението, а по-късно и върху образованието.
Що се отнася до обикновения работещ човек или студент, мога да кажа, че писането на бележки позволява да споделяте мнението си с другите, което често се превръща в дискусия.
➤Коментарите помагат спокойно да се понася критиката. Разбира се, ще има ядосани читатели, които ще изливат негативите си върху вас. Това е първият знак, че някой ви завижда, което пък означава, че този някой вече е далече назад. И най-важното е, че вие сте напред. Такива хора не трябва да карат мозъка ви да мисли „защо ми е необходим блог?“. Не, просто забравете тази мисъл завинаги.
В крайна сметка ще има и положителна критика. Ще ви бъде подсказано, че цветът на логото не е толкова добър за тематиката на вашия блог или някъде имате правописна грешка. В такива коментари трябва да се вслушате и да сте благодарни на читателя.
➤Можете да помогнете на другите чрез блога си
Ако пишете наистина полезни статии за обикновени неща, ще бъде много готино!
Саморекламата също е възможна и аз ще ви дам истински пример. През юли 2014 си купих Wi-Fi рутер и реших да напиша обзор за инсталирането и настройките му. Тогава не мислех за спецификата на блога си и просто пишех за всичко (е, ако някой си спомня), предполагайки, че опитът ми с нещо ще е полезен за някого. И буквално след няколко месеца тази статия ме "изстреля" нагоре: писма за помощ, въпроси, въпроси, въпроси… Всичко това ми създаде увереност и мотивация! Споделяйте своя опит - и ще се чувствате нужен.
➤Самодисциплина и самообучение
Напишете статия в блога си, споделете нова идея, прочетете статия за новите тенденции по темата на вашия блог и така нататък - всичко, от което се нуждаете, е да намерите време. Уверете се, че сте съставили план за съдържание (списък) за писане на публикации.
➤Всичко това развива вашата отговорност, любовта към научаването на нещо ново. Именно така блогът става част от живота ви. Воденето на онлайн блог е маса от различни и нови хобита: маркетинг, психология, анализи, копирайтинг и много други.
Воденето на блог ще ви помогне да развиете необходимите качества за комуникация с читателя чрез писане на статии. С всяка нова статия ще подобрявате нивото на представяне на вашите мисли (започнете да използвате услугите за проверка на правописа и граматиката) и ще мислите два пъти, преди да напишете нещо.

Имате свой блог? От сега нататък вие сте човек, който може да прави почти всичко!
Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!
Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

BGtop
или подкрепете моя проект




Няма коментари:

Публикуване на коментар