1

Да разположим централно заглавията на блога, притурките и публикациите

Да разположим централно заглавията
Обикновено ние създаваме нашата уникална шапка на блога с помощта на Photoshop или друг фото редактор. Така името на нашия блог се намира точно там, където искаме да го виждаме. Но не всички знаем как да го направим и се задоволяваме само до тези настройки, които ни се предлагат в шаблона по подразбиране. В резултат на това заглавието на блога е изместено наляво. Нека да видим как с помощта на CSS код, добавен в шаблона на блога ще поправим това.


  Да разположим всички заглавия строго в центъра, с което ще добавим малко уникалност в тях. Както обикновено, ние отиваме в раздела "шаблон" и не забравяме да направим резервно копие. Ако нещо се обърка, можем да
  изтеглим шаблона обратно от нашия компютър. И би било по-добре, ако този експеримент се направи в тестови блог. За тестовия блог писах тук.


  Как да центрираме заглавието на блога  Отиваме в Шаблон ➔ промяна на HTML код. В горната част на шаблона кликаме върху черния маркер (стрелка ) срещу <b:skin>  </b:skin>.
  И пред нас се отварят всички CSS кодове на нашия шаблон. Слизаме бавно надолу и намираме .Header h1 {  или  .Header - outer {
  Веднага след скобите вписваме значението text-align:center;. По този начин името на нашия блог се разполага точно в средата. Кликаме върху "визуализация", за да видим в шаблона резултата от промяната, която сме направили. Ако всичко е както искаме го запаметяваме.

  Как да центрираме заглавията на притурките в страничната колона


  Спускаме се по-долу в кода на шаблона, за да намерим на следния ред:
   .sidebar .widget h2 {   или само h2 {
  Добавяме под скобите същото значение text-align: center; .

  Как да центрираме заглавията на публикациите


  Търсим в кода на шаблона h3.post-title {

  и отново вписваме след скобата значението text-align: center;

  Публикацията ми днес май се оказа по-дълга. Благодаря на тези, които я прочетоха до края. Въпреки, че не го искаме, ще дойде времето, когато е необходимо да започнем да разбираме какви са видовете кодове в нашия шаблон, къде се намират и какво можем да правим с тях. Така че, ако ми кажете, че това не ви трябва, повярвайте, това е просто за момента.
  И най-накрая слагам точка на публикацията и се разделям с вас за известно време. Все пак празниците наближават.
  Благодаря ви, че обърнахте внимание на моя блог.

  Успех на всички нас.


  1 коментар :

  1. Здравейте г-жа Табакова,
   как може да се центрира в дясната колона и самата публикация или притурка, например тази за превод или притурка за изображение. Благодаря за съдействието.

   ОтговорИзтриване


  Copyright © БЛОГ ЗА БЛОГОВЕ©2016- | All Rights Reserved
  Използването на Blogzablogove.com означава, че сте съгласни с нашата Политика на конфиденциалност и защита