Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Защо е нужен тестови блог Blogger

Какво е тестови блог
Здравейте скъпи посетители и редовни читатели на моя блог. Днес искам да ви разкажа какво е тестови блог на Blogger и за какво може да бъде полезен. Всеки от нас от време на време извършва някаква промяна в блога си. Без значение на това дали е необходимо или не. Може да е заради желание за промяна на шаблона (темата), инсталиране на нова притурка и така нататък. Тези промени не винаги и не при всички минават гладко. Възможни са появата на неочаквани нередности в блога от нарушаване на работата му до пълния му отказ, при което той просто престава да се зарежда.


Защо ни трябва тестовия блог?


От всичко казано по-горе изглежда, че нищо страшно няма. От една страна винаги може да се възстанови от предварително направено негово копие ( бекъп ). От друга страна, неизправността на блога може да има отрицателно въздействие върху имиджа му в очите на посетителите и редовните читатели.
Само си помислете как вашите гости ще реагират, ако изведнъж вие решите да пробвате в блога, например, няколко нови теми на Blogger в оформлението му. Да смените фона му, да промените ширините или нещо друго. По същото време посетителите, които са в блога, ще трябва да гледат постоянна промяна на дизайна или поява и изчезване на някои негови елементи. Един нормален посетител може просто да си отиде от блога и повече да не се върне. За да се избегнат тези нежелани ситуации на помощ идва тестовият блог, за който днес ще говорим.

Какво е тестови блог?

Тестови блог е този блог, чиято единствена особеност е неговото предназначение. Той е инструмент, който се използва за предварително пробване на различни нововъведения. Това означава, че преди всички промени в основния блог, резултатите от тях и възможните последици от предстоящите операции са проверени на тестовия блог. Само когато са налице положителните резултати от проверката, промените могат да бъдат извършени на основния блог на Blogger.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

BGtop


ПРОДЪЛЖЕНИЕ

P.S. Посвещавам на приятелите от Лотос 98 ООД София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар