Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да премахнeм навигационните връзки от страниците на блога

да оптимизираме блога си
Става въпрос за надписите Следваща страница, Главната страница и Предишна страница в Blogspot, които са оцветени и малко дразнещи. Необходимостта от оптимизация на блога е факт. Особено, когато става дума за премахване на напълно излишни връзки в навигацията.
Всеки Blogspot шаблон, от стандартния до уникалния, има навигационни връзки, разположени в долната част на страницата с публикациите. Навигацията се състои от три връзки ( препратки): Следваща - Начална (главна) страница - Предишна, които ние искаме да премахнем. Понякога навигацията не се вписва добре в дизайна на Blogspot блога.
Обикновено тези навигационни връзки малко се използват по предназначение. Все пак, това е блог, а не сайт. Има архив и етикети, и по тях е по-лесно да се намери съответната информация. Мястото в долната част на публикацията е по-добре да се използва за други цели, като например бутони за социалните мрежи, или скрипт за подобни публикации. Премахването на тези навигационни връзки е завинаги, но не е трудно. Блогът след редактирането ще стане с по-приятен външен вид. Премахването е лесно. За всеки случай направете копие на шаблона. За да премахнете връзките отивате от редакционния панел в Шаблон ➔ редактиране на HTLM кода. Използвайте клавишни комбинации Ctrl + F и търсим кода:

<b:include name='nextprev'/> 


или


<b:includable id='nextprev'>


Намерете реда с кода и го премахнете. Натиснете бутона "Запазване на шаблона", след това прегледайте блога. Ако не намирате връзките за навигация, значи се е получило.
Но премахването на връзките с този метод е само от страниците на публикациите. Ако искате да ги премахнете и от главната страница, трябва да направете следното:
Откривате кода  <b:includable id='nextprev'> и под него премахнете всичко чак до следващия код </b:inсludаble>  .

Готово е! Няма я навигацията, която дразнеше погледа ви на страниците с публикациите.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар