0

Още за правилното създаване на публикация

за правилното създаване на публикация
Здравейте всички мои читатели и гости! В този пост искам да ви напомня за някои подробности при създаването на публикация, защото е важно да не ги пропускате. Да речем, че вече сте написали текста.


  Съвет първи:

  ➤Проверете текста си за уникалност. Google не обича текстове, които са копирани от друго място в Internet и вече съществуват там. Особено се ценят оригиналните текстове, като оригиналността е над 90 %. Проверката може да направите тук или тук. И двата сайта са на руски език, разбираеми са и са безплатни, но изискват регистрация, което не е проблем. Проверете текста си и за правописни грешки тук.

  Съвет втори:

  ➤ След като провереният текст е вече в редактора, към него можете да вмъкнете изображение. В този мой пост говорихме за това. И изображението вече е на желаното от вас място в публикацията.

  Съвет трети: 

  ➤За да не заема много място на главната ви страница, съкратете текста на публикацията. Сложете курсора след осмия или десетия ред на текста ( всъщност избор имате ) и натиснете бутона, който има вид на отрязан лист хартия и името му е „вмъкване на преход към нова страница“. Точно от това място надолу текстът ви ще се скрие, вместо него ще се появи надпис „прочети повече“, а на главната страница ще се вижда само малка част от него във вид на анонс. Често това действие се означава като "скриване на текст под кат", от английски "cut"- "разрез".

  Съвет четвърти: 

  ➤Сега погледнете на дясно в редактора. Там е страничната колона, в която трябва да попълните:


  кликнете върху изображението, за да го видите в пълен размер

  ■ Етикети ➔ тук напишете онези ключови думи, които описват най-добре темата на вашата публикация. Броят им да е между 3 и 5. Ако и с това сте готови натиснете бутона „готово“, за да бъдат запаметени етикетите.

  ■ Дата на публикуване ➔ ако нямате друго на ум, тук не пипайте, датата ще се отбележи автоматично.

  ■ Постоянна връзка ➔ тук е URL адреса на публикацията, за това писах тук.

  ■ Описание за търсене ➔ снипет, откъс, фрагмент от публикацията, в който с едно изречение, съдържащо и етикетите, опишете публикацията си. С това описание тя ще се показва пред читателите и ще бъде лесно открита.

  Съвет пети:

  ➤ След като сте свършили и това, направете следното – натиснете бутона „визуализация“, който е горе вдясно. Ще се покаже крайния вариант на вашата публикация, в който можете на внесете корекции, ако нещо сте пропуснали. Ако имате корекции, направете ги.
  А сега натискате „Актуализиране“ и всичко е готово. Материалът ви е публикуван. Вижда се в блога ви на първо място.
  Това е. Ако имате други въпроси за правилното създаване на публикация, питайте. Занимавайте се, приятно е.

  Успех на всички ни!

  Няма коментари :

  Публикуване на коментар


  Copyright © БЛОГ ЗА БЛОГОВЕ©2016- | All Rights Reserved
  Използването на Blogzablogove.com означава, че сте съгласни с нашата Политика на конфиденциалност и защита