Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да създадем уеб икона за блог на blogspot

Уеб икона
Добър ден на всички, или вечер, в зависимост от това, кога сте посетили блога ми. Днес искам да споделя с вас как да създадете лого или уеб икона favicon.ico за вашия блог. Тази икона се появява, когато са отворени много сайтове и всеки има своя собствена икона, която го отличава от другите. Така по вашата икона всеки може бързо да намери вашия блог сред многото сайтове, а е и приятно за окото. И така, да започнем.

➤За начало определете как искате да изглежда вашата икона. Казвам "вашата", защото ще е по ваш вкус. Можете да изберете няколко и да експериментирате, докато не намерите тази, което ви харесва.
За да направите това, можете да влезете в Google.com. Сложете в браузъра думата "изображение" и изберете от появилите се изображения, това, което искате (на тема бизнес, инвестиции, смешно, забавно, и така нататък). След като изображенията се появят, изберете няколко и ги запишете на вашия компютър. Може да решите да ги пробвате една след друга, докато не намерите това, което ще ви зарадва.
➤След като запазите изображенията, е необходимо да ги преобразувате в уеб икона, тоест с необходимите им размери и формат. Да се благодарим на факта, че има сайтове, специализирани точно в това, да бъдат генератори на favicon.ico онлайн. Аз използвах, съвсем доскоро, www.favicon.cc. Но открих и още един - много по-съвременен -bestwebservice.ru/ico_converter. Този сайт на руски език ще ви помогне да създадете своя икона с необходимия размер и формат.
➤Вече сте отворили сайта bestwebservice.ru/ico_converter. Кликате върху бутона "Избор на файл". 


скрийншот


➤Изберете желаното от вас изображение, което сте запазили в папка на компютъра си.
➤После щракнете върху бутона "Конвертировать". С него изображението ви вече е favicon.ico. ➤Остава да го изтеглите, да го съхраните на компютъра си и после да го сложите в блога си. 
➤Къде? Пътят е: Шаблон (тема)➔Настройки ➔Уеб икона.
➤Не е необходимо да запазвате промените в шаблона ( темата ), защото след последното обновление всяка промяна в настройките се запаметява автоматично. 
➤А вие вече имате favicon.ico! 

Но, за да се появява в браузъра при зареждане на блога ви, ще трябва да почакате - докато бот на някоя от търсещите машини го индексира. И за да не се изморите от чакане - ето един простичък начин за бързото му появяване онлайн:



Заредете блога си на използвания от вас браузър и натиснете клавишите Ctrl+F5.



Така главната ви страница се презарежда и новата уеб икона ще се появи веднага.

Порадвайте се на новия си favicon.ico! 

До следващия път!

P.S. Публикацията е допълнена и актуализирана на 18.01.2022.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

BGtop




1 коментар: