Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Премахване на надписа Показване на публикации с етикет в Blogger

надписа "Показване на публикации с етикет..." в Blogger
Публикацията е редактирана през февруари, 2022.
Здравейте! Днес пак ще се опитаме да променим нещичко в нашата тема (шаблон). Често блогърите на Blogspot си инсталират меню, състоящо се от етикети. След като кликнете върху показания етикет ще отворите страницата със всички публикации, свързани с този етикет.
В горната част на страницата се появява надписът "Показване на публикации с етикет...", като има и допълнителна препратка към "Покажи всички публикации". Това съобщение не пречи и информира посетителите, че са на прав път. Но този надпис със сигурност не краси блога.
Аз лично не го харесвам и допълнителната информация тук е твърде много. Но ако желаете да направите вашия блог уникален, може би искате да се премахне този надпис. Нека разгледаме как да го осъществите.
За да се премахне надписът "Показване на публикации с етикет..." е необходимо от кода на
темата да се премахнете онази част от него, която отговаря за появата на този надпис. Това ще облекчи кода на вашата тема, ще я направи по-лесно зареждаща се. Но има и значителен минус.


С премахването на този код, заедно с него е много вероятно да се премахне и страницата за грешка 404, на която се попада при погрешно въведен  URL адрес. Това е възможно да се случи, предимно в стандартните шаблони на Blogger, ако в търсената от нас част се съдържа и кода за страницата 404. Ако това е така, съветвам ви да не предприемате нищо. 

Ако все пак сте решени да се премахне надписа "Показване на публикации с етикет..." за Blogger, трябва да направите следното:
Влизате в админ панел ➔Тема ➔ редактиране на HTML кода и с комбинацията от клавишите Ctrl + F отворете прозореца за търсене. Сложете в него това редче:

<b:includable id='status-message'>

или за нестандартните шаблони

<b:if cond='data:navMessage'>


и натиснете Enter. Това действие ще ви отведе до кода:


<b:includаble id='status-message'>
<b:if cоnd='dаta:navMessagе'>
<div clаss='stаtus-msg-wrаp'>
<data:nаvMessage/>
<div clаss='stаtus-msg-hiddеn'><dаta:nаvMessagе/>
</div>
<div stylе='clеаr: bоth;'/>
</b:if>

</b:includablе>




Премахване онази част от него, която е маркирана в червено. След това запазете промените в кода на темата.

Бъдете внимателни! Ако изтриете целия код, а не само онова, което е маркирано в червено, при запазването на темата ще сработи вградената в него функция за запазване целостта на темите на Blogspot и целия код ще е възстановен отново 

Тоест, нищо няма да сте постигнали. Надписът ще се появява пак. 

След като направите и запазите промените, кликнете някъде върху етикетите и се уверите, че надписът "Показване на публикации с етикет..." от темата на Blogger отстранен.

Пожелавам успех!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop



Няма коментари:

Публикуване на коментар