Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Все още ли съществува Google PageRank

Все още ли съществува Google PageRank


Преди няколко години всички блогъри и автори на сайтове на различна тематика се стараеха да постигнат колкото се може по-висок Google PageRank на творенията си.

    Какво е Google PageRank?

    Google PageRank (PR) е алгоритъм за анализ на входящите хипервръзки, за да се определи нивото на значимост на блог или уебсайт в очите на Google. Самата дума "страница - page" идва от името на един от основателите на Google, Лари Пейдж. Използваната числова скала е от 1 до 10. Колкото по-голямо е числото, толкова сайтът или блогът са считани за по-значими от Google и са по-напред в класацията. PR може да е и дробно число.


    PageRank също е важен за блогове, които използват ключови думи с висока конкуреност.


    Според някои източници, колкото по-висок е рейтингът на страниците на вашия блог, роботите на търсачките ще посещават блога ви по-бързо и по-често. Това означава, че най-новите ви публикации ще се показват по-бързо в търсачките.

     

    Фактори за определяне на Google PageRank

    Един от факторите, по които Google определя ранга на страницата, е разглеждането на броя на входящите хипервръзки. Колкото повече са те, толкова по-висок ранг на страницата на блога ще определи Google.

    Все още ли съществува Google PageRank?

    Април 2016 г. беше натоварен месец за общността на дигиталния маркетинг като цяло и за SEO (оптимизацията за търсачки) в частност. Много от водещите световни SEO уебсайтове и блогове коментираха това. SearchEngineLand споменава, че от петък, 15 април 2016 г., Google PageRank изчезва от лентата с инструменти на Google. 

    Google PageRank е важен ориентир за оценка на качеството на един блог или уебсайт от години. А постигането на PageRank 10 по скала от 1-10 е почти невъзможно, като се има предвид, че PR 10 може да бъде постигнат само от големи уебсайтове като Google и Facebook например. 

    По отношение на SEO, по-добрият PageRank или наличието на PageRank въобще ще помогне на блога или уебсайта да бъде обходен от роботите на Google за индексиране по-бързо от тези, които изобщо нямат PageRank. За новосъздадени блогове, уебсайтове и домейни със сигурност отнема много време, за да получите PageRank. Следователно много собственици или мениджъри на уебсайтове и блогове (уеб администратори) коментират в секцията за коментари на статии на големи уебсайтове, като оставят обратна връзка към уебсайта си с надеждата да получат PageRank възможно най-бързо. Тази SEO техника обаче има лошо въздействие само върху самия уебсайт. Аз проверих един от блоговете си на сайта checkpagerank.net. 
    Оказа се, че PageRank на този блог се появява и вече не е просто 0. Въпросният сайт предоставя безплатни инструменти, за да разберете какъв Google PageRank има вашия блог. 
    Предлагам ви да направите и вие проверка.

     
    Chek PageRank

    Използвайте бутона, отворете сайта, въведете URL адреса на вашия уебсайт или блог и вижте резултатите. Ако все още се съмнявате, поради несигурната стойност на PageRank, можете да проверите и авторитета на вашия домейн.

     

    Това е друг инструмент, чрез който ще добиете представа каква е оценката на Google за вашия сайт или блог.


    Моля, имайте предвид, че това също е груба оценка, но е най-доброто, което може да се направи. Защото Домейн Authority (DA) все още е съмнителен фактор, тъй като някои от препратките ( входящите хипервръзки) могат да бъдат получени чрез спам. За да проверите резултатите за домейн Authority (DA) и Page Authority (PA) на сайт или блог можете да използвате бутона по-долу:

     
    Chek Domain Authority


    Това е рецензия на темата за „Все още ли съществува Google PageRank?“ от blogzablogove.com Надявам се, че ще ви е полезно. 

    За въпроси моля, в коментарите. А може и на тази страница

    Ще съм благодарна да оцените моя труд. Моля, гласувайте за блога ми на:

     
    BGtop

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

     
    Следвайте Blogzablogove


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар