Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Изображения. Слайдер в Blogger

 слайдер за изображения в Blogger
Как лесно да добавите слайдер за изображения в Blogger? Здравейте, приятели.
Слайдерите се използват най-вече на първа страница на вашето портфолио, бизнес, личен уеб сайт или блог. Чрез тях показвате, препоръчвате ваши изображения на своите читатели. Има много слайдери на разположение в интернет, като всеки има своя уникална черта.  Въпреки това, настройването, поддържането и редактирането на слайдер може да бъде трудно за технически неподготвен човек. В тази публикация ще ви покажа как лесно можете да добавите слайдер за изображения в Blogger, който не изисква чести актуализации, а се актуализира автоматично с помощта на етикети или когато се публикува нова статия. Аз вече споделих с вас няколко публикации за слайдери, които можете да прочетете в „Рубрики“ от страничното меню, раздел „Изображения“.

  Какво представлява слайдер за изображения

  Слайдерът за изображения, кароселите с изображения или слайдшоуто са приятен начин за показване на множество изображения, съдържание или видеоклипове на блога или уебсайта ви. Несъмнено, изображенията дават живот на вашето съдържание, защото той веднага улавя вниманието на вашия посетител.
  Слайдерите за изображения са може би най-добрият начин да покажете най-новото ви актуално съдържание, статии, видеоклипове. Не е нужно да ги обновявате често, но чрез тях съхранявате възможно най-доброто налично съдържание на вашия блог или сайт.

  Как да добавите слайдера с изображения в Blogger темата


  В този графичен слайдер за изображения не е необходимо да актуализирате изображения или връзките ръчно. Не е нужно да редактирате кодове или каквото и да било, защото това което ви предлагам днес е по силите и възможностите на всеки от вас.

  Първо, отидете на Blogger.com ➔ Тема (Шаблон ) ➔ Редактиране на HTML кода ➔ и потърсете затварящия маркер </ head>. Точно над него поставете следния кратичък код:


  <script src="https://mybloggerlab.com/js/slider.js" type="text/javascript"></script>

  <link type='text/css' rel='stylesheet' href='https://mybloggerlab.com/css/slider.css' />


  След като вече сте направили тази първа стъпка, вие сте инсталирали успешно слайдера за изображения в Blogger. Сега всичко, което трябва да направите, е да намерите място за слайдера, което да подхожда най-много на блога ви. Поставете следния код на мястото, където искате слайдърът да се появи.


  <div id="featuredbwidget"></div>
  <script>
  featuredbwidget({
          listURL: "
  ####",
          featuredNum: 9,
          listbyLabel: false,
          feathumbSize: 250,
          interval: 3000,
          autoplay: true,
          featuredID: "#featuredbwidget"
      });
  </script>

  А сега ще ви посоча местата в горния код, които можете да персонализирате.

  Настройки на слайдера за изображения в Blogger


  listURL: Въведете URL адреса на блога си на мястото на решетките;

  FeaturedNum: Колко на брой изображения искате да се показват на слайдера ви;

  listbyLabel: Ако искате да покажете изображения от публикации с конкретен етикет, променете горния код на listbyLabel като вместо false изпишете"Етикета с главна буква, в кавички";


  ето така:  listbyLabel: "Природа",

  feathumbSize: 250: Какъв трябва да бъде размерът на изображенията по ширина;


  autoplay: true, Ако искате да спрете автоматично превъртане на изображенията, променете true на автоматично отваряне false;

  Инсталиране на слайдера за изображения в Blogger

  За да го покажете в страничната лента на блога си направете следното:

  отворете Blogger ➔ Оформление ➔ Добавяне на притурка ➔ Добавяне на притурката HTML / JavaScript ➔ поставете горния код в полето HTML ➔ запазете приспособлението.

  Надяваме се, че този урок ви е помогнал да научите как лесно да добавите слайдер с изображения в Blogger.

  Благодаря за посещението, споделянето и доскоро!

  Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар