Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Блог. Промяна на цвета при копиране на текст

Блог. Промяна на цвета при копиране
Да ви е добър денят, приятели, читатели и гости на блога ми. Днес имам за вас много кратка публикация за това, как да маркирате с различен цвят копирания текст. Това е оригинален детайл, който ще е характерен само за вашия блог.


    Като цяло има много опции и варианти за красиво оформяне на текст. Може би на някой от вас този ще му допадне. Особена полза от този детайл за текста няма. Виждала съм го обаче в много блогове. Придава им специфичност и характерност, и ги прави запомнящи се.

    Промяна на цвета при копиране

    Този ефект може да се използва по два начина. Всичко зависи от това дали искате да го използвате постоянно, винаги, или само в една определена публикация.

    Първи вариант

    Ако ще го използвате постоянно отидете в Админ панела ➔ Тема ➔ Промяната на HTML кода ➔ търсите реда ]]></b:skin>  ➔ пред него инсталирате следния код:


    ::-moz-selection {
    background:#CD5C5C;
    color:#FFFFFF;
     text-shadow: none;
    }
    ::selection {
    background:#CD5C5C;
    color: #FFFFFF;
    text-shadow: none;
    }

    Втори вариант

    Ако искате да прилагате този ефект от време на време, само в дадена публикация, ще е необходимо след като я напишете, в HTML режим на редактора, в самия край на публикацията да инсталирате този код. В този случай той трябва да бъде затворен в таговете

    <style> код </style>


    Ето така:


    <style> ::-moz-selection {
    background:
    #CD5C5C;
    color:#FFFFFF;
     text-shadow: none;
    }
    ::selection {
    background:#
    CD5C5C;
    color: #FFFFFF;
    text-shadow: none;
    }

    </style>

    Краен ефект

    А, да. За самия ефект забравих. Обикновено в моя блог цветът при копирането на кодове е син. Опитайте се сега да направите копие на който и да е от кодовете в публикацията, която четете в момента и ще видите променения цвят при копиране.
    Цветовите стойности, характеризиращи фон и цвят на текста могат да бъдат променяни и избрани от тук. Друг подобен ефект ще видите, ако прочетете тази публикация.
    Това е за днес. Успех ви желая. Ще се видим скоро. Благодаря ви, че четет моя блог.
    Доскоро!
    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

    BGtop
    или подкрепете моя проект





    Няма коментари:

    Публикуване на коментар