Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Seo съвети за оптимизация на блог

Seo съвети
Преди време говорихме за оптимизацията на блога. Темата е много обширна и трудно се реализира без необходимите познания. Днес ви предлагам още една група съвети в тази връзка.



    След като прочетете съветите за SEO оптимизация на блог, които съм описала по-долу, ще бъдете в състояние без никакъв проблем да изведете вашия сайт или блог в началото на резултатите от търсенето.

    Анализ на посещаемостта

    Анализът на посещаемостта може да се направи с метрични програми като Google Analytics и Yandex Metrics. Препоръчително е да имате и двете. Няма да ви попречи, ако добавите програмите Mail.ru и Live Internet. Много уебмастъри смятат, че наличието на такива плъгини допринасят за по-доброто класиране в съответните търсачки. Лично аз няма да утвърждавам това с абсолютна сигурност, но като че ли има някаква истина. Още повече, че данните от тези програми ще ви помогнат да анализирате трафика към блога си. Ще знаете времето, прекарано от потребителите на блога, броя на кликванията в него, източника, от който те идват (търсачки, социални мрежи и други сайтове, отметки). С тази информация вие ще бъдете в състояние да изградите за себе си необходимата тактиката за популяризиране на вашия блог и неговата оптимизация.

    Добавяне на файл Sitemap.xml

    Файлът Sitemap.xml е важна част при индексирането на блога. Въпреки, че сега много уебмастъри смятат, че той с нищо особено не помага. Но фактът, че търсачките питат за него просто ей така, че го търсят и уведомяват, когато липсва или не е правилно изписан, означава, че той носи определена полза. Разбира се, вие можете да минете и без този файл, но аз ви препоръчвам да "загубите" две минути от времето си и да инсталиране файла Sitemap.xml.

    Скорост на зареждане на страниците

    Многократно е споменавано, че скоростта на зареждане на страниците на блога играе важна роля. Този фактор гледат и посетителите, и търсачките. Така че, когато имате голям брой мултимедийни файлове в публикациите задължително се опитайте да оптимизирате тези файлове. В този случай ние говорим за изображенията. В мрежата има много онлайн услуги, които ще ви помогнат да свиете размера на изображението без да се губи от качеството му.

    Качество на съдържанието

    Вечната тема, която никога не преставаме да обсъждаме, е качеството на съдържанието. Представители на всички търсачки твърдят, че вашето собствено уникално съдържание е основният ключ към успеха при популяризирането на даден сайт или блог. Всички са съгласни, че съдържанието трябва да е уникално. Само представители на Google наскоро заявиха, че понякога дори и копирано съдържание може да издигне блог или сайт в резултатите от търсенето по-горе от оригинала. Но това се става в случай, когато копирания текст е смесен допълнително с уникални текст и изображения. Като цяло е ясно, че е нужно да напишете свой собствен, уникален и оригинален текст.

    SEO съвет


    Вземете тези SEO препоръки на въоръжение и по този начин ще спестите от времето, изразходвано за изкачването на блога ви до върха.
    Ще продължаваме да обсъждаме тази тема.

    Успех в оптимизацията на вашия блог.

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:
    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар