Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Премахване на блокирани притурки в Blogger

Премахване на притурки
Добър ден на моите приятели. Скоро се появиха нови модерни шаблони в Blogger и веднага се появиха някои въпроси във връзка с техните притурки. Всъщност, дори и да не сте променили вашата тема с нова, също може да ви потрябва информацията в днешната ми публикация. Забелязали ли сте, че някои стандартни притурки нямат опция "Премахване"? Например притурката "Заглавка", както и "Атрибуция", и "Признание". А в новите теми също и "Популярни публикации", "Страници" и други. И когато решим да сменим темата на блога си с нова, то в раздела „Оформление“ ще присъстват и някои притурки от старата тема, и то като фиксирани, без опцията „Премахване“. Нека да погледнем в притурката "Сигнал за злоупотреба".Това важи за всички теми (шаблони) в Blogger. Ако кликнем върху нея в прозореца, който се отваря, ще намерим само две опции - "Запазване" и "Отказ". Така тя ще си стои в раздела "Оформление". Сега ние ще отблокираме тази притурка и ще правим с нея каквото си поискаме. Не е трудно.

➤Първо трябва да узнаем ID на притурката. За да го разберем, отваряме притурката и в края на адресната лента ще видите името й. В нашия случай това е ReportAbuse1. Други притурки обикновено са с номера, като HTML1, HTML 2 и така нататък.

➤Отиваме в раздел "Тема" ➔ правим резервно копие ➔ избираме редактиране на HTML кода ➔ кликаме върху "Прескачане към приспособлението" ➔ отваря се списък с притурки ➔ и в него откриваме тази, който искаме да отблокираме. Кликът върху нейното име веднага ни прехвърля в началото на търсения код. Тук виждаме ред като този:


<b:widget id='ReportAbuse1' locked='true' title='' type='ReportAbuse'


Внимателно променяме думата true на false. За да изглежда така:


<b:widget id='ReportAbuse1' locked='false' title='' type='ReportAbuse'


И това е всичко. Разбира се, че е възможно да се премахне напълно целия код на притурката. Но в този случай рискуваме да премахнем и нещо, което не е излишно. Или нещо, от което по-късно ще се нуждаем. Така че, просто се отказваме от такъв фокус. Запазваме темата (шаблона) и отиваме в раздела за оформление. Сега имаме една притурка с познатата сива лента в лявата страна, с помощта на която можем да я местим в темата, а ако кликнем върху "Редактиране", ще видим, че вече има и опцията "Премахване".
Понякога ни се налага да направим обратното. Да забраним премахването на притурки. Тоест, да нямат опцията "Премахване". Тогава повтаряме същото действие, но заменяме думата false с true.
Blogger ни дава толкова много възможности, с които можем да персонализираме темите по наше желание. И да не пиша отделна публикация за това, искам да споделя с вас колко е лесно да направим така, че да не се показват имената на желани от нас притурки. И тъй като начинаещите блогъри се страхуват да променят каквото и да е било в темата (шаблона) ще ги успокоя, че има много лесен вариант за това.
Да предположим, че притурката е "Търсене в блога". Не иска и не иска да се запази без име. Опитайте да сложите в полето за име например това

 <! - 1 ->

и ще видите, че притурката се запамети, а името няма да се вижда.
Както винаги се надявам да съм била полезна.
Благодаря на всички за вниманието и ще се видим скоро.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар