Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Етикет след индексация в Google

Етикет след индексация
Здравейте, приятели! Мисля, че много от вас вече знаят как търсачките обработват и оформят заявка за търсене в системата си. За тези, които не знаят, това става под формата на фрагмент, снипет, който включва следните елементи от нашите блогове:

➤Заглавие на публикация

➤Директен линк към публикация

➤Кратко описание на публикация

Тези три елемента образуват снипета в търсачката. Те изпълняват много важна роля и трябва да съдържат ключови думи от публикацията. Щях да забравя, за Yandex е важна и иконата на блога, неговия фавикон. Но тя не участва в представянето на публикацията, а е повече в услуга на потребителя, който търси любимия си блог. Ако със заглавието и описанието няма проблем, то с директния линк, постоянната връзка, е възможно да има.

Нека припомня какво означава това. Всички знаем как се формира постоянната връзка при публикуването на материал. Системата на Blogger не разпознава кирилицата и задава на публикацията ни свой идентификатор. Ако напишете заглавието на латиница, то стандартния идентификатор задава заглавието на самата статия. Ако сте прочели статията за постоянните връзки в блогър, вие вече знаете, че в нея трябва да се съдържат ключови думи. Но има още едно нещо, и то се нарича етикет. Когато се създаде публикация, обикновено я присвояваме към определена категория, като и даваме съответния етикет. Едно изследване показва, че това трябва да се направи чак след като публикацията бъде индексирана от търсачката. Иначе името на етикета ще замени името на постоянната връзка и по този начин премахва от нея ключовите думи.

Това важи само за Google, подобна смяна не се извършва от Яндекс. Така или иначе ще трябва да се изчака до индексирането на публикацията от Google и след това да и се присвои желания етикет. Който не иска да изчака посещението на робота за търсене, може да го извика, аз ще дам телефонния му номер ( шегувам се).

Подготвила съм за вас една публикация за това, как бързо да се индексира новата ви статия от Google.

Доскоро!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар