Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Бързо индексиране на публикация от Google

индексация на публикация
Бърза индексация на страници или публикация от блога ни не е приказка, а чиста истина. Става въпрос за това как можете да направите така, че публикацията ви мигновено да мине през индексация от робота на Google. За тези, които не се досещат какво е това, ще кажа, че става дума за индексиране на новата ни публикация в течение на минути и тя се появява в търсачката Google. Защо и на кого това е нужно?
На първо място има много блогове с ниска посещаемост, които роботите на търсачката Google не посещават толкова често, колкото тези, които вече притежават значителен трафик. И публикация в такива блогове се появява в резултатите при търсене на Google след ден или два, или дори по-късно. През това време някои от потребителите могат да копират вашата статия и да я публикуват на своя блог, и ако той се индексира по-често от вашия, тогава целия ви труд отива на вятъра. Вие вече няма да имате уникална статия, а един обикновен прекопиран текст.
За да попадне веднага нашият нов материал в Google след публикуването му трябва да:

➤отидете на www.google.com/webmasters на лентата с инструменти за уеб администратори в Search Console.

➤Там трябва да изберете вашия блог измежду една от собственостите си.

➤От лявата лента избирате „Обхождане“, а от отворения списък – извличане като Google.

➤Отваря се нова страница „Извличане като Google“. В началото на страницата има прозорец с адреса на вашия блог и празно място.

➤В празното място ще сложите URL адреса на новата си публикация. Но не целия. Да кажем, че URL адреса на току що публикуваната статия е

http://my.blogspot.com/2017/05/aabbcc.html

➤В празното място ще вмъкнете само част от линка към страницата на току що публикуваната статия. Защо само част? Защото една част от него е името на блога. От него ще вземете само частта, която се отбелязана с получер шрифт.

➤Копирайте и го поставете във формата до адреса на вашия блог.

➤После натиснете бутона "Извличане" и изчакайте. Ако всичко е нормално по-долу ще се появи линк към цялата публикация, а вдясно от нея бутона "Заявка за индексиране".

➤Кликнете върху бутона и в прозореца, който се отваря, изберете "обхождане само на този URL адрес".

➤Кликнете върху "Старт".

➤Понякога може да ни се покаже "грешка" и в този случай повтаряме процедурата.

Когато откриете вашата публикация в Google редактирайте я и прибавете към нея необходимия етикет.

Доскоро! Пожелавам ви успех!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар