Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Проверка на текста в публикация за грешки

Проверка на текста в публикация
Добър ден, приятели! В днешния кратък пост ще припомня за един много важен момент в създаването на публикация. Това е правилното изписване на текста в нашия блог. Съгласете се, че когато се натъкнем на грешка в текста е най меко казано неприятно, особено ако тези грешки са в заглавието на публикация.
Разбира се, не могат да бъдат избегнати всички грешки. При мен също се срещат. Но трябва да се опитваме колкото е възможно да са по-малко, особено, след като в редактора за публикацията се предлагат всички възможности за това.
Готовата ни за публикация статия можем да проверим директно в текстовия редактор. За да направим това, кликаме върху иконата на проверка на правописа. Тя е последната горе, вдясно. Всички грешни думи ще бъдат подчертани с жълт фонов цвят. Погледнете скриншота.





След това при кликане с мишката върху всяка маркирана дума ще се появи подсказка с правилен правопис. Разгледайте внимателно и щракнете с мишката върху правилната думата-подсказка и във вашият текст грешките ще са поправени.
Ако думата отсъства или смятате, че вие сте я написали е правилно, натиснете - "пропусни". При мен винаги се появява като грешка думата "блог". Предлага ми се да я заместя с думата "блок". Но това е съвсем друг смисъл на думата, така че аз просто натискам "пропусни".
Това е всичко. Проверявайте всяка ваша публикация за правописни грешки и не забравяйте, че ни четат в целия свят.

Всичко най-хубаво! Пишете и коментарайте.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар