Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Автоматично обновление на страниците на блога

Автоматично обновление
Здравейте приятели и читатели на Blogzablogove.com. Днес ще споделя с вас нещо малко популярно, но много важно. Автоматично обновление на страници на блога. Да понижим показателя "отпадане" на посетителите. Как да направим, по-точно, да настроим автоматичното обновление, актуализиране, на страниците на блога или сайта? Как да намалим степента на отпадане на посетителите ни? Не е тайна, макар че за някои това все още е загадка, че колкото повече са преходите по страниците на блога ( сайта ) от посетителите му, толкова по-добре това ще
се отрази на неговото класирате в търсачките. Търсачките имат такова понятие като "степен на отпадане". Благодарение на тази цифра се определя колко вашият блог или сайт е полезен. И дали той наистина е достоен да заеме първите позиции в резултатите от търсенето. Google и Yandex имат свои собствени правила в това отношение.
Например:

➤Google изисква потребителят да извършва най-малко един или два прехода по сайта или блога, като първият преход е точката на вход в ресурса, а вторият е на всяка друга страница или просто презареждане на първата.

➤За Yandex важи друго правило. За намаляване степента на отказите е достатъчно посетителят да остане на вашия сайт или блог повече от 15 секунди.

Това според мен е много по-елементарно, защото не е толкова лесно за това кратко време читателят да премине от една на друга страница. Например, вашият сайт има само една страница с необходимия материал за потребителя. Даже и да са налице предпоставки за преминаване към подобно съдържание, дори и да сте написали "прочетете още по темата", това не винаги помага. Проверено е. И ако имате проблем с това, вие ще бъдете в състояние да се справите с него благодарение на маркер, който актуализира страниците на вашия сайт или блог автоматично. Можете да го използвате както за всички страници на блога или сайта, така и за една или повече конкретни страници от него. Всичко зависи от това къде ще поставите маркера. Също така можете да зададете период от време, след което ще се осъществи автоматично обновление, актуализиране на страниците. Ето този маркер:



<meta content='40' http-equiv='refresh'/>




Ако искате да използвате маркера за всички страници на сайта или блога го поставете в кода на шаблона след <head>.  Ако искате да го използвате за определена страница, то го поставете в съответната такава, но в режим на HTML редактор. Както виждате в маркера е посочено числото 40. Това означава, че след 40 секунди ще се произведе обновяване на страницата. Ако смятате за нужно вместо 40 поставете свое значение.
Това автоматично обновление на страниците на блога ще спомогне за намаляване на степента на отпадане на посетителите. А и никакви санкции за този маркер от страна на търсачките няма да има.
Успех и доскоро!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop



Няма коментари:

Публикуване на коментар