0

Страницата не е намерена. Грешка 404

Страницата не е намерена.
Здравейте всички, които четете тази публикация. Днес искам да споделя един много важен момент от воденето на блогове. Ние, многократно скитащи в пространството на Internet, се сблъскваме с един факт. При преход към желани от нас страници се отваря прозорец, в който ни се съобщава, че страницата не може да бъде намерена - грешка - 404. В такива случаи аз просто излизам от тази страница. Подобна реакция, си мисля, имат и много от вас. Особено начинаещите, изправени пред страницата 404, решават, че този сайт или блог не съществува. И така ние губим своите потенциални читатели.
Няма да се спирам на това, какво е грешка 404 и защо се появява. Много е описано и пренаписано за нея. Искам да споделя как да направим тази страница в блога си по-привлекателна за посетителите и те все още да искат да попаднат на нашия блог след тази грешка. Ето как може да изглежда тази страница във вашия блог.
Не е сложно да се направи.

➤Отидете в контролния панел и създайте статична страница. Може да не слагате наименование. Намерите подходящо изображение (в Internet има достатъчно), оформете я по свой вкус, като използвате и малко въображение. Аз оформих моята страница, като учтиво предлагам на читателите да преминат на главната за блога ми страница. След това влизате в HTML редактора на страницата и копирате всичко, което виждате.

➤Следващата стъпка е - админ панел ➔ настройки ➔ предпочитания за търсене ➔ персонализирано съобщение "Страницата не е намерена" ➔ редактиране. Отваря се прозорец, в който поставяте копирания код.
Вече имате собствена, персонализирана страница за грешка 404. За да я тествате е необходимо в браузъра да поставите адреса на нашия блог, например, http://moiblog.blogspot.bg/блабла. След наклонената черта (/), с която завършва той напишете каквото ви дойде на ум.
Това е моята версия на страницата за грешка 404. Вижте я на адрес  http://www.blogzablogove.com/лалала. Харесвам я, защото смятам, че пасва на дизайна на моя блог. За да я направите и вие, отидете на настройките, както е показано на скриншота по-горе, и поставете следния скрипт в прозореца.


<div style="text-align: center;">
<span style="color: #cc0000; font-size: large;"><b></b></span></div>
<div style="text-align: center;">
</div>
<h3 style="text-align: -webkit-auto;">
<div style="text-align: center;">
<span style="font-size: large;">Вие сте тук, защото щракнахте на хипервръзка,&nbsp;</span></div>
<div style="text-align: center;">
<span style="font-size: large;">която вече не работи!</span></div>
</h3>
<div align="center">
<span style="color: #ed9e1f; font-size: 150px;"><strong>404</strong></span></div>
<br />
<div style="text-align: center;">
<span style="font-size: large;">Пробвайте да преминете на</span><br />
<span style="font-size: large;">&nbsp;<span style="color: blue;"><a href="####/">главната страница на блога</a>!</span></span><br />
<span style="font-size: large;"></span></div>
<script src="http://bloggertrickandtoolz.googlecode.com/files/bloggertricksandtoolz.js"></script><script>
 var nMaxPosts = 15; var sBgColor; var nWidth; var nScrollDelay = 175; var sDirection="left"; var sOpenLinkLocation="N"; var sBulletChar="»»";

</script> <script src="####/feeds/posts/default?alt=json-in-script&amp;callback=RecentPostsScrollerv2"></script>

Мястото, оцветено в червено, заменете с адреса на вашия блог (само на две места), запазите промените и проверете, както е описано по-горе.
Харесва ли ви тази страница? Ще бъда благодарна, ако споделите нещо по тази тема.
Успех!Няма коментари :

Публикуване на коментар


Copyright © БЛОГ ЗА БЛОГОВЕ©2016- | All Rights Reserved
Използването на Blogzablogove.com означава, че сте съгласни с нашата Политика на конфиденциалност и защита