Създаване и водене на безплатен блог на платформата Blogger. Препоръки и съвети.

Търсене

Breaking

2016-12-17

Още за тестовия блог

тестови блог
Създаване на блог, който ще се използва за предварително тестване на всички промени в основния е много просто. Този процес е описан многократно в Internet, така че на него ние няма да се спираме. Тестовият блог може да бъде поставен на същия хостинг, който използвате за вашия основен ресурс. Или спокойно да го създадете на Blogger - Blogsmot. В този случай не е необходимо да си купувате нов домейн за него. За тази цел е възможно да се използва домейн от трето ниво (поддомейн) като blogspot.com. Изберете задължително и същия шаблон със същите настройки. Същия фон, същите притурки, същите ширини на целия блог и на страничната лента. При настройките на тестовия блог обаче трябва да го затворите за индексация от търсачките.

За да направите това, отидете в Настройки ➔ Основни ➔ Поверителност, където слагате отметки навсякъде срещу "не". Така вашия тестови блог няма да е в индекса и няма да се вижда от търсещите машини. Натиснете бутона "Запазване на промените". Това е всичко. Сега всякакви нови идеи за подобряване на основния ви ресурс на Blogger можете да опитате на тестовия блог. Няма нужда да се страхувате, че някои погрешни действия могат да повредят основния блог или че ще изплашите всички свои посетители.
Така завършвам. Надявам се, че всички осъзнаваме необходимостта от тестови блог. Тези, които все още нямат такъв инструмент, аз съветвам непременно да го създадат. Желателно е да бъде със същия шаблон (тема) и настройки, каквито има основния ви блог на Blogger.

Благодаря за вниманието ви.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар