Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Още за правилното създаване на публикация

за правилното създаване на публикация
Здравейте всички мои читатели и гости! В този пост искам да ви напомня за някои подробности при създаването на публикация, защото е важно да не ги пропускате. Да речем, че вече сте написали текста.


    Съвет първи:

    ➤Проверете текста си за уникалност. Google не обича текстове, които са копирани от друго място в Internet и вече съществуват там. Особено се ценят оригиналните текстове, като оригиналността е над 90 %. Проверката може да направите тук или тук. И двата сайта са на руски език, разбираеми са и са безплатни, но изискват регистрация, което не е проблем.

    Съвет втори:

    ➤ След като провереният текст е вече в редактора, към него можете да вмъкнете изображение. В този мой пост говорихме за това. И изображението вече е на желаното от вас място в публикацията.

    Съвет трети: 

    ➤За да не заема много място на главната ви страница, съкратете текста на публикацията. Сложете курсора след осмия или десетия ред на текста ( всъщност избор имате ) и натиснете бутона, който има вид на отрязан лист хартия и името му е „вмъкване на преход към нова страница“. Точно от това място надолу текстът ви ще се скрие, вместо него ще се появи надпис „прочети повече“, а на главната страница ще се вижда само малка част от него във вид на анонс. Често това действие се означава като "скриване на текст под кат", от английски "cut"- "разрез".

    Съвет четвърти: 

    ➤Сега погледнете на дясно в редактора. Там е страничната колона, в която трябва да попълните:


    кликнете върху изображението, за да го видите в пълен размер

    ■ Етикети ➔ тук напишете онези ключови думи, които описват най-добре темата на вашата публикация. Броят им да е между 3 и 5. Ако и с това сте готови натиснете бутона „готово“, за да бъдат запаметени етикетите.
    ■ Дата на публикуване ➔ ако нямате друго на ум, тук не пипайте, датата ще се отбележи автоматично.
    ■ Постоянна връзка ➔ тук е URL адреса на публикацията, за това писах тук.
    ■ Описание за търсене ➔ снипет, откъс, фрагмент от публикацията, в който с едно изречение, съдържащо и етикетите, опишете публикацията си. С това описание тя ще се показва пред читателите и ще бъде лесно открита.

    Съвет пети:

    ➤ След като сте свършили и това, направете следното – натиснете бутона „визуализация“, който е горе вдясно. Ще се покаже крайния вариант на вашата публикация, в който можете на внесете корекции, ако нещо сте пропуснали. Ако имате корекции, направете ги.




    А сега натискате „Актуализиране“ и всичко е готово. Материалът ви е публикуван. Вижда се в блога ви на първо място.
    Това е. Ако имате други въпроси за правилното създаване на публикация, питайте. Занимавайте се, приятно е.

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар