Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Притурки. Бутон „Аплодисменти“ в BLOGGER блогБутонът „Аплодисменти“ е бутон, чрез който читателят може да изрази признателност към автора за една или няколко от прочетените статии. Този бутон може да се използва и като отправна точка, за да се види колко добри и качествени са статиите ни. Колкото повече аплодисменти получава, толкова повече се налага изводът, че статиите и блогът като цяло са се харесали читателите.


  Бутон „Аплодисменти“

  Освен, че е показател за това колко добри и качествени са статиите ни, функцията  „Аплодисменти“ може да се използва и за определяне на класирането на авторите, които пишат във вашия блог, ако има такива.

  Ако сте потребител на WordPress, плъгинът за бутонът „Аплодисменти“ е наличен. Друг е въпросът, ако сте потребител на Blogger, в който трябва да го създадете и инсталирате ръчно, чрез няколко скрипта като CSS и JavaScript.

  Но нека първо видим как изглежда този бутон.


  DEMO

  Инсталиране

  Как да инсталирате бутона за аплодисменти в Blogger?  Не забравяйте да архивирате вашата тема, преди да започнете промените в кода ѝ.


  ➤Влезте във вашия акаунт в Blogger;

  ➤Изберете от менюто Тема  Редактиране на HTML кода;

  ➤Намерете кода </head>;

  ➤Поставете кода на бутона за аплодисменти над него;


  <link href='https://cdn.statically.io/gh/shofisetiawan/bangopit-applause-button/8ce883e7/bangopit-applause-button.css' rel='stylesheet'/>  ➤След това намерете кода </body> и поставете следващия код точно над него;


  <script src='https://cdn.statically.io/gh/shofisetiawan/bangopit-applause-button/8ce883e7/bangopit-applause-button.js'></script>  ➤Накрая поставете следващия код където искате. Например можете да го поставите в страничната колона на вашия блог.
     

  <applause-button style = 'width: 58px; height: 58px;' />


  Готово!

  Настройки

  Ако искате да персонализирате този бутон за аплодисменти, ето как да постъпите:

  ➤Можете да промените размера на бутоните: просто трябва да замените числата 58 с желаните от вас. При преоразмеряването се уверете, че ширината и височината са еднакви.

  ➤Можете да промените цвета на бутона: просто добавете в кода елемента


  color = '  '

  Например, ето така:


  <applause-button color = 'red' style = 'width: 58px; height: 58px;' />


  По подразбиране този бутон може да бъде натиснат само веднъж от всеки един читател. Но това може да се промени, което означава, че ако искате да направите възможно един читател да прави кликвания всеки ден, просто добавете в кода този отрязък: 

  multiclap='true'

  Например, ето така: 

  <applause-button multiclap='true' style='width:58px;height:58px;'/>

  Пояснения


  Посочения по-горе метод за инсталиране на бутонът „Аплодисменти“ ще ви бъде полезен, ако намерението ви е той да присъства по-дълго време в темата на блога ви.  Аз намерих едно по-лесно решение на инсталирането на този интересен бутон, което отговаря на възможността след време да бъде премахнат от темата на блога ми. То е следното:  

  ➤От Оформление изберете HTML/ JavaScript притурка и в тялото ѝ впишете следния готов код. Това ще ви освободи от страха да променяте кода на цялата тема;  

   ➤Притурката позиционирайте на подходящо място в темата на блога си. 

  Кодът е:

    

  <link href='https://cdn.statically.io/gh/shofisetiawan/bangopit-applause-button/8ce883e7/bangopit-applause-button.css' rel='stylesheet'/>

  <script src='https://cdn.statically.io/gh/shofisetiawan/bangopit-applause-button/8ce883e7/bangopit-applause-button.js'></script>

  <center><applause-button color='blue' multiclap='true'style='width:58px;height:58px;'/></applause-button></center>  Това е. Вече имате инсталиран бутон „Аплодисменти“ в блог на Blogger. Може да ви бъде полезно. 

  За въпроси, моля в коментарите. А може и на тази страница.


  Моля, гласувайте за блога ми на:

   
  BGtop


  Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!
   

  Следвайте Blogzablogove


  Моля, подкрепете моя проект тук:

     Няма коментари:

  Публикуване на коментар