Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

SEO оптимизация на блога самостоятелно. Втора част

SEO оптимизация на блога на blogspot самостоятелно
Здравейте приятели, читатели и гости на моя блог. В днешната публикация ние ще продължим разглеждането на това, как самостоятелно да оптимизираме нашия блог, или по-скоро неговото съдържание. Публикацията днес е продължение от вчера и ще продължим да разглеждане на най-важните правила, които трябва да се спазват при поддържането и воденето на блог или уеб сайт.



    Маркиране на ключови думи с буквите Bold и Italic

    Открояването на ключовите думи и техните синоними с удебелените и курсивни тагове е много полезно, защото помага на търсачките да ги разпознават. Ако не са откроени, роботите ще считат за ключови думите, които най-често се появяват в публикациите ви. Използвайте Bold и Italic, за да откроите своите ключови думи в текста на публикацията си.

    Общият брой знаци в публикация

    Търсещите роботи не търпят и не възприемат публикации с много малък брой знаци в текста им. В такива текстове има малко място за използване на ключови думи. Правилно е оптималният брой знаци в една статия да бъде най-малко 500 знака. Така използването на ключовите думи в текста ще е оптимално.




    Плътност на ключовите думи

    Накратко, това означава, че твърде честото използване на ключови думи в една публикация е изключително неудачна стъпка. Използвайте синонимите им, за да подобрите рейтинга на страницата.
    Колко ключови думи трябва да има на страницата? Средният индекс за оптималност е приблизително 3-8% от общия текст. Но всъщност всичко е индивидуално. Броят на ключовите думи на страницата зависи пряко от размера на текста, от мястото на страницата, което тя заема в блога и от тематиката на публикацията. Понякога има много специализирани тематики на документи, където на практика няма нищо, с което да замените ключовите думи.
    За различните търсачки индексът за оптималност също е индивидуално. В момента тя е между 3 и 7%. Не бива да е под 1,5 процента, защото тогава страницата се смята за лошо оптимизирана. Не трябва да надвишава и горната граница, защото тогава страницата се смята за преоптимизирана и може да попадне под филтър. Следователно заключаваме, че няма точен процент на оптимално използване на ключови думи. И вместо да преследвате идеалната формула за плътност за ключови думи, по-добре е да обърнете внимание на следния съвет:
    Текстът трябва да е естествен. Много е важно да не се преоптимизира страницата, тъй като търсачките веднага разбират, че това съдържание се състои единствено и само от много повторения на ключови думи, а не е създаден за обикновения читател. Цялата сила на качественото съдържание е да и написано за човека, а не за търсачките. Използвайте производни на думите и техните синоними. Това ще направи текста ви по-разнообразен, полезен и уникален.

    Да проверим плътността на ключовите думи

    Как да проверим плътността на ключовите думи в текста?
    Днес има много безплатни онлайн услуги за анализ на рейтинга на страници. Изброявам някои от тях:

    SeoTXT.com
    Определя броя на повторенията и плътността на често срещаните думи в текста.

    Istio.com
    Можете да вмъкнете документ чрез метода за копиране и поставяне или да въведете URL адреса на страницата. Определя TOP-10 на използваните думи в текста, рейтинга на документа, броя на символите и думите.

    SEObuilding.ru
    Въведете URL адреса на страницата, маркирайте интересуващите ви пунктове и получете резултатите от плътността на всяка дума в текста.

    Описание на изображенията, използвайки маркера Alt

    Във всяка търсачка има търсене по изображения, но роботите за търсене не могат да четат изображенията, които вие добавяте към вашите публикация. За да могат да правят това, трябва да добавите Alt маркера (алтернативен текст) към изображението с кратко описание, което включва и ключови думи. Това ще помогне на робота да узнае значението му. Ако не направите това, ще загубите значителен трафик. В Blogger, добавянето на alt маркера е много лесно, предполагам, знаете как, но все пак:

    Добавяне на alt маркер на изображение

    Свързване на страниците на блога или сайта

    Със сигурност някои от вас знаят, че всяка страница на блога или сайта има своя специфична тежест или, за да стане по-разбираемо, нека го наречем рейтинг. Ако няколко страници сочат към друга конкретна страница, толкова по-голям е рейтингът на тази конкретна страница. Това се нарича свързване на страници. За това се използват линкове, хипервръзки за пренасочване.
    Можете да пренасочвате връзки към една страница или го направите кръгово. Пренасочете една страница към втора, втората към трета и така нататък, а последната пренасочете към първата. Така рейтингът се разпределя равномерно във всички страници. Схематично изглежда така:

    свързване на страниците на блога


    Ясно е, че за тази цел наличното съдържание на свързаните страници трябва да е сходно. Например, ако направите това от страница, в която се казва къде да се създаде един блог към страница, на която става въпрос за автомобили, няма да е правилно. Принципът е, че темата на свързаните страници трябва да е сходна. В нашите блогове подобна роля изпълнява притурката "Сходни публикации", която се появява в края на страницата.

    Това е всичко скъпи приятели. Ако спазвате тези правила за SEO оптимизация, тогава вашият уеб сайт или блог ще се класират високо в търсачките.
    Доскоро и успех!

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар