Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Загадката неактивна хипервръзка

неактивна хипервръзка
И отново здравейте! Днес в кратка публикация ще ви разкажа как бързо преминавам към адреса на неактивна хипервръзка. Често се случва когато четем в Интернет да попадаме на неактивна хипервръзка. Имаме пред нас хипервръзка към конкретен Интернет ресурс или отделна страница, кликаме върху нея, а тя не се отваря.
Не можем да отидем никъде. Налага се да отворим търсачката и да въведем данните в адресната лента на браузъра, за да стигнем до дадения адрес. Това, ще се съгласите, не е съвсем удобно и ни отнема ценното време. Но това е така, защото много блогъри избягват да влагат в ресурсите си изходящи хипервръзки. За тях и значението им ви писах по-рано.
Ако все пак тази хипервръзка представлява за нас голям интерес и искаме да отидем на адреса, към който тя води, се оказва, че не е нужно да правим каквото и да е било. Просто трябва приложим един малък трик. Сега ще ви разкажа кратко, но подробно.
Правим следното: маркираме неактивната хипервръзка с левия бутон на мишката, след това кликаме с десния бутон върху маркираната област и в отварящия се прозорец избираме отидете на адрес (адрес на връзката).
Например, можете да опитате този начин върху тази хипервръзка. Тя не е активна.


www.thelibrary-bg.com


Както виждате, всичко се оказва лесно и бързо, без никакви проблеми. Неактивна хипервръзка, но бързо преминахме към нейния адрес.

Благодаря на всички. Пишете, коментирайте, споделяйте.
Доскоро!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар