Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Нов стил на притурката Последователи

Нов стил на притурката Последователи
Добър ден на всички. Разработчиците на Blogger са ни предоставили притурката Последователи, която е популярна и харесвана от много блогъри. Тя ни показва списък с аватари на потребителите, които следят публикациите ни. Но в някои блогове не е възможно задаването на персонален дизайн на тази притурка.
Въпреки че някои настройки са ни предоставени, при инсталиране те се нулират и се оказва, че в почти всички блогове притурката Последователи изглежда абсолютно еднаква. За тези от вас, които желаят да имат различаваща се от другите притурка Последователи, но в същото време не искат да "задълбават" в
кода на темата или се страхуват да редактират каквото и да било в нея, предлагам малък код. Чрез него ще промените само фона на полето на самата притурка.

Влезте в Тема и пред  ]]></b:skin> впишете този ред:


#followers-iframe-container {background:#CCC!important;}

Където background:#CCC определя фона на притурката, а вие го променете в желан от вас цвят.

Ако искате, използвайте вместо цвят за фон подходящо изображение. Тогава кодът ще е малко по-различен.


#followers-iframe-container {background:url(тук е адресът на фоновото изображение)!important;}Не забравяйте да запаметите промените в кода на темата.

От доста време се носят слухове, че разработчиците в Blogger искат да премахнат притурката Последователи. Но тя все още присъства в оформлението на блоговете и е много популярна. А вие спокойно можете да я направите различаваща се и уникална.

Пожелавам успех!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop
4 коментара:

  1. Анонимен17:56

    Здравейте, благодаря за интерестата статия.

    ОтговорИзтриване
  2. До автора на този блог. Благодаря Ви за идеята да разнообразя дизайна си. Ще Ви посещавам често.

    ОтговорИзтриване