Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Превъртане на текст в публикация

Превъртане на текст
Здравейте всички, които четете публикациите в моя Блог за блогове. Отдавна ми се искаше да ви предложа скролер, с който да превъртате текста в публикациите си.
Често текстовете, които публикуваме се получават дълги и някак си не се вписват добре в дизайна на блога ни. Днес споделям с вас как да направите така, че текста да се вмести в тялото на публикацията, като визуално да е оразмерим с дължината на страничните колони.


  Вашите читатели ще превъртат само текста, без да изпускат от погледа си информацията, която им предлагате в страничната колона.


  Код  <div style="width: 100%; height: 300px; margin-top: 0px; margin-left: 0px; overflow: auto">тук е текст или изображения</div>

  Освен текст така може да превъртате и повече на брой изображения, като пестите място на страницата.

  Настройки  width:100%; - ширина на текста;
  height:300px; - височина на скролера;
  margin-top: 0px; - отстъп горе от началото на текста;
  left: 0px; - отстъп от лявата страна;


  Инсталиране

  След като сте готови с публикацията си преминете в HTML режим, впишете частта на редактирания вече код - <div style="width: 100%; height: 300px; font-size: ; margin-top: 0px; margin-left: 0px; overflow: auto"> преди текста ѝ,  а в края му сложете затварящия таг </div>.

  Променяйте ширината, височината, „поиграйте“ си с цифрите в кода и настройте вашия скролер за превъртате на текста в публикациите си.

  Успех и доскоро!

  Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

  BGtop  Продължение


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар