Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Превъртане на текст в публикация

Превъртане на текст
Здравейте всички, които четете публикациите в моя Блог за блогове. Отдавна ми се искаше да ви предложа скролер, с който да превъртате текста в публикациите си.
Често текстовете, които публикуваме се получават дълги и някак си не се вписват добре в дизайна на блога ни. Днес споделям с вас как да направите така, че текста да се вмести в тялото на публикацията, като визуално да е оразмерим с дължината на страничните колони.


    Вашите читатели ще превъртат само текста, без да изпускат от погледа си информацията, която им предлагате в страничната колона.


    Код



    <div style="width: 100%; height: 300px; margin-top: 0px; margin-left: 0px; overflow: auto">тук е текст или изображения</div>

    Освен текст така може да превъртате и повече на брой изображения, като пестите място на страницата.

    Настройки



    width:100%; - ширина на текста;
    height:300px; - височина на скролера;
    margin-top: 0px; - отстъп горе от началото на текста;
    left: 0px; - отстъп от лявата страна;


    Инсталиране

    След като сте готови с публикацията си преминете в HTML режим, впишете частта на редактирания вече код - <div style="width: 100%; height: 300px; font-size: ; margin-top: 0px; margin-left: 0px; overflow: auto"> преди текста ѝ,  а в края му сложете затварящия таг </div>.

    Променяйте ширината, височината, „поиграйте“ си с цифрите в кода и настройте вашия скролер за превъртате на текста в публикациите си.

    Успех и доскоро!

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop



    Продължение


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар