Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Още за етикетите в блога

за етикетите в блога
Здравейте, приятели, читатели, гости на моя блог. Реших да проверя състоянието на елементите в темата на моя Блог за блогове. Започнах да отварям всеки един от тях, като особено внимание отделих на тези в страничното меню. Отворих елемента Рубрики, където са подредени всичките ми публикации по етикети.
И какво открих! По етикет „Публикация“, където имам 42 публикации, се отвори само една страница с 20 заглавия. Къде са останалите? Сетих се! В кода на темите на Blogger е заложено да се показват по един етикет най-много 20 публикации. Представете си, че вашите публикации, които са над 100 на брой, са разпределени в три или четири етикета. И ваш читател, търсейки по етикети нещо от вашите творения, ще намира само по 20 публикации от всеки етикет. А останалите? Той няма да разбере, че ги има. И ще продължи да търси на друго място.
Какво да се направи? Порових се, почетох и намерих отговор на този въпрос. Реших да го споделя и с вас, нали сме приятели.
В кода на темите на Blogger сегментът, който отговаря и определя броя на публикациите с един етикет, има следния вид:

'data:label.url'

Използваме познатия ни начин, а именно:

Админ панел ➔Тема ➔ Редактиране на HTML кода ➔ клавишите Ctrl+F ➔ вписваме в отворилия се прозорец за търсене ➔   'data:label.url' ➔  натискаме Enter;

И пред нас се открива, оцветен в жълто, търсеният фрагмент. Обръщам внимание на това, че такива фрагменти могат да са няколко на брой. При мен те са два. Всеки от тях заменяме с

'data:label.url + "?max-results=40"'

където цифрата 40 е определяща максималния брой на публикациите, които ще се показват за всеки етикет. Аз заложих на цифрата 60. Все пак, смятам блогът ми да търпи развитие. А вие може да сложите и 100, ако искате.


В кода на темата има и още фрагменти, приличащи на търсения от нас  'data:label.url', но без кавички. Те не трябва да се променят, не трябва да се пипат.


След тази промяна, ако читателят избере някой от вашите етикети, пред него ще се отвори страница с всичките публикации, към които той е присвоен, но най-много на брой 100. И всичко ще бъде пред очите му.
Съветвам да направите тази промяна в кода на вашата тема, като се съобразите с конкретните особености на блога ви.
На много от вас не се харесва надписът „Показват се всички публикации с етикет…“. Ако искате да се освободите от него, прочетете тук.

Доскоро и успех! Да ви е слънчево, топло и вдъхновяващо лятото!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар