0

Премахване на надписа Показване на публикации с етикет в Blogger

Здравейте! Днес пак ще се опитаме да променим нещичко в нашия шаблон. Често блогърите на Blogspot си инсталират меню, състоящо се от етикети. След като кликнете върху показания етикет ще отворите страницата със всички публикации, свързани с този етикет. В горната част на страницата се появява надписът "Показване на публикации с етикет...", като има и допълнителна препратка към "Покажи всички публикации". Това съобщение не пречи и информира посетителите, че са на прав път. Но този надпис със сигурност не краси блога. Аз лично не го харесвам и допълнителната информация тук е твърде много. Но ако желаете да направите вашия блог уникален, може би искате да се премахне този надпис. Нека разгледаме как да го премахнете.
За да се премахне надписът "Показване на публикации с етикет..." е необходимо от кода на
шаблона да се премахнете онази част от него, която отговаря за появата на този надпис. Това ще облекчи вашия шаблон, ще го направи по-лесно зареждащ се. Но има и значителен минус.


С премахването на този код, заедно с него ще се премахне и страницата за грешка 404, на която се попада при погрешно въведен  URL адрес.

Ако все пак сте решени да се премахне надписа "Показване на публикации с етикет" за Blogger, трябва да направите следното:
Влизате в админ панел ➔шаблон ➔ редактиране на HTML кода и с комбинацията от клавишите Ctrl + F отворете прозореца за търсене. Сложете в него това редче:

<b:includable id='status-message'>

или за нестандартните шаблони

<b:if cond='data:navMessage'>


и натиснете Enter. Това действие ще ви отведе до кода:


<b:includаble id='status-message'>
<b:if cоnd='dаta:navMessagе'>
<div clаss='stаtus-msg-wrаp'>
<data:nаvMessage/>
<div clаss='stаtus-msg-hiddеn'><dаta:nаvMessagе/>
</div>
<div stylе='clеаr: bоth;'/>
</b:if>

</b:includablе>Премахване онази част от него, която е маркирана в червено. След това запазете промените в шаблона.

Ако изтриете целия код, при запазването на шаблона ще сработи вградената в него функция за запазване целостта на шаблоните на Blogspot и целия код ще е възстановен отново 

Тоест, нищо няма да сте постигнали. Надписът ще се появява отново. След като запазите промените, кликнете някъде върху етикетите и се уверите, че надписът "Показване на публикации с етикет..." от шаблона на Blogger отстранен.

Пожелавам успех!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Ако имате необходимост да вмъкнете HTML код в коментара си, моля използвайте един от инструментите в основното меню - Конвертор на HTML кодове.


Copyright © БЛОГ ЗА БЛОГОВЕ©2016-| Original style & code - magentawave.com | All Rights Reserved