Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Вмъкване на HTML код в темата и коментарите

Вмъкване на HTML код в темата
Здравейте, приятели! Постоянно чета в коментарите на други блогове, че Blogger понякога има проблем с вмъкването на HTML кодове в прозореца на коментарите. Понякога читател иска съвет, за това къде е сгрешил при публикуването на даден код в темата или притурка на блога си. Но не може да вмъкне кода в коментара си.

Оказва се, че понякога Google не приема код в коментарите при публикуването им, като дава съобщение за грешка. Вероятно и други от вас са се сблъсквали с такъв проблем. Той наподобява съобщението за грешка в темата, когато искаме да вмъкнем код, но Blogger не го приема. Тогава нямаме възможност да запазим промените. При такива случаи, за да се запамети каквато и да е промяна в кода на темата при съобщение за грешка, е необходимо предварително да преобразуваме HTML кода. Това става чрез конвертор на HTML кодове и чак тогава можем да пристъпим към промяната, която искаме да направим. Същото важи и при публикуване на какъвто и да е код в текстовото поле на коментарите, когато се появи съобщение за грешка.
Конверторът на HTML кодове е в горното меню на моя блог, в раздел Инструменти. Можете да го използвате и като кликнете по тази хипервръзка. Използвайте го при необходимост. Вписвате кода в прозореца на конвертора и натискате бутона Convert. Вече преобразувания код копирате и вписвате където желаете.
Задавайте въпроси, свържете се, използвайки формуляра за връзка, напишете вашите отзиви.

Благодаря ви за посещението и доскоро!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар