Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Целева страница на платформата Blogger

Целева страница
Добър ден на всички, които четат blogzablogove.com. Днес, стъпка по стъпка, ще разгледаме как на платформата Blogger да си направим целева страница или сайт-фуния. Това е вид едностраничен сайт с минимум информация, чрез който можем да увеличим броя на последователите на блога си. Сигурно не веднъж сте се натъкнали на подобни мини-сайтове в Интернет. Смята се, че това е един много ефективен метод за популяризиране, особено за мрежовия маркетинг в Интернет.

Що е това "Целева страница?"

Основно правило при оформянето на този вид сайтове се свежда до съдържанието на единствената му страница. За това той носи наименованието "целева страница".

Целевата страница трябва да съдържа само едно единствено предложение към читателите и не трябва да обединява няколко различни теми, както и да препраща посетителите другаде по допълнителни изходящи  хипервръзки.


Ние ще се опитваме да направим такъв сайт-фуния на платформата Blogger и да го свържем с нашия блог. Вижте един пример тук.
Нещо подобно трябва да имаме като краен резултат. Моля, обърнете внимание, нищо излишно: призив или покана, изображение и форма за абонамент.

Как да я създадем?


Първите две неща, които трябва да направите са:



◾да създадете или обработите в който и да е  фото редактор изображение ( то ще "краси" единствената страница на сайта-фуния )

◾да подберете подходящ текст към него

А сега, към всички технически моменти.

◾Отидете на секцията за управление на блогове и по обичайния начин създайте нов блог.

◾Напиши  името и адреса му.

◾Изберете шаблон и кликнете, за да създадете блог.

Сега трябва да се направят съответните настройки. В администраторския панел на новия блог избираме:


Настройки:



Основни 



◾Попълваме заглавие и създаваме описание.
◾Включваме функцията Поверителност - Показва се в Blogger.
◾Вижда се от търсещите машини.
◾Читатели на блога – обществен. Или както вие искате.

Запазваме.

Публикации, коментари и споделяне – правим следните настройки:

◾Публикации - Показване най-много на 1 публикация на основната страница

Коментари

◾Местоположение на коментара – избираме скриване
◾Кой може да коментира - избираме Само членовете на този блог
◾Модериране на коментарите – никога
◾Показване на връзките към блога – избираме скриване
◾Коментари в Google+ - избираме не


Имейл



◾Публикуване чрез имейл – скриване
◾Имейл адрес за известяване при публикуването на коментар – оставяме празно

Език и форматиране



◾Избираме език

Предпочитания за търсене



◾Описание – включваме тази функция, пишем кратко описание, за да знаят търсещите машини нещичко за нашия сайт.



Оставяме настройките за сега и отиваме в раздел Тема. Тук натискаме бутона Персонализиране. Нуждаем се от първия шаблон - Обикновен.
Незабавно променете основния фон на сайта до бяло в раздела за фона. На същото място, настройваме широчината - посочете желания размер на страницата. За предпочитане 600-800 пиксела. И в секцията Фон задайте цвета да е бял. Не забравяйте, моля, запазете всички промени.
Връщаме се в панела на администратора. Ако сега погледнете блога, ще видите, че имате само наименованието му и притурките Всичко за мен, Архив на блога, Етикети, Сигнал за злоупотреба и Търсене в този блог. Тук правим корекции.
Отваряме опцията Оформление и премахваме изброените по-горе притурки. А в притурката Публикации махаме всички отметки и отбелязваме 1 публикация на главната страница. Запазваме.
Следва интересен момент. Избираме притурката Заглавка. Виждаме функцията Изберете изображение. Тук избираме и зареждаме изображението, което вече сме създали, като избираме да е вместо заглавка и описание.
Запазваме и проверяваме какво се е получило. Установяваме че липсва формата за абонамент, а има излишни редове долу и навигационна лента горе. Избавяме се и от тях.
Следваща стъпка – премахваме надписите Няма публикации, Начална страница и Абонамент за: Публикации ( Atom).
Пътят е: Тема ➔ редактиране на HTML кода и пред реда ]]></b:skin> вписваме следните кодове. Не забравяме преди това да направим резервно копие!


За Няма публикации вписваме:


.status-msg-wrap{

display:none;
}


За Начална страница вписваме:

.blog-pager{
display:none;
}


За Абонамент за: Публикации ( Atom) вписваме:

.blog-feeds{
display:none;
}

Не затваряйте, защото продължаваме. Остава да премахнем Предоставено от Блогер. Отваряме списъка с притурки, избираме притурката Attribution и веднага сме препратени към кода ѝ. Натискаме черния маркер в ляво от нея, за да се открие целия код. Сега трябва да сме много внимателни. Отстраняваме ето този отрязък.


<b:section class='foot' id='footer-3' showaddelement='no'>
<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'/> целия код до
</b:section>


Натискаме Визуализация и ако няма предупреждение, запаметяваме.




Усещам, че ви изморих с това подробно описание, но ако следвате всичко по реда, който описах, то създаването на целевата страница отнема съвсем малко време.

Заключителен етап е вмъкването на формата за абонамент. Използваме формата, предоставена ни от Feedburner и добавяме стрелкичка, сочеща към нея.

Влизаме в сайта на Feedburner ➔ избираме от списъка нашия блог ➔ опция подписка по електронна поща, чиито код копираме.


Създаваме нова публикация в основния си блог. Написваме текста, с който правим предложение за абонамент. Намираме изображение на красива стрелкичка и по обичайния начин го вмъкваме в тази единствена публикация. Преминаваме в режим HTML и вмъкваме копирания преди малко код на подписката. Обезателно запаметяваме!


А сега преглеждаме какво сме сътворили и ….вече имаме сайт – фуния. Имаме целева страница на нашия блог! Можем да го представим и в социалните мрежи. Но по-важно е да го прикрепим към основния си блог. В него създаваме страница, даваме ѝ наименование и в нея слагаме адреса на целевата страница. Погледнете  тук, в долната част на сайта е "Създайте блог".

Можете да използвате и други конструктори за едностраничен сайт, но когато става дума за платформата Blogger ви предлагам този вариант. Освен това в тази моя публикация има достатъчно информация за работа с темата въобще. Даже и да не решите да създадете своя целева страница, то някои въпроси по настройките в блог може и да ви послужат.

Получи ми се много дълга публикация. Ако някои моменти съм пропуснала и има какво още да се добави, моля, ще съм много благодарна на коментарите ви.

Иска ми се публикацията ми да ви е полезна. Доскоро.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар