Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Изображения. Увеличаване на размера при кликане с мишката

Увеличаване на изображение
Здравейте скъпи приятели и читатели на блога ми. Днес ще продължим да работим с изображения. В тази публикация ще научим как да увеличаваме изображенията в публикациите и страничната лента, когато кликваме върху тях с мишката, и то по два начина.  Прочетете също и публикации за изображенията и техните ефекти, предложени ви в сходни публикации в края на тази. Мисля, всеки разбира, че в качество на изображения можем да използваме скрийншоти, снимки и други.  Информацията е само за блогове на платформата Blogspot. Дали скриптовете работят в други ресурси не мога да кажа. Дори в Blogger работата и правилното показване на изображението може да се различават в различните теми (шаблони).

  Първи начин


  В нашата работа ще следваме следните стъпки:

  ➤Копирайте този скрипт в блокнот или друг текстови файл;


  <style type="text/css">
  .popup {width: 150px; cursor:pointer;}
  .popup:focus {width: auto;}
  </style>
  <img src="#####" class="popup" tabindex="1"/>
  РбасэЛ

  ➤В редактора на публикацията заредете изображението;

  ➤Кликнете върху изображението и изберете голям, много голям или оригинален размер;

  ➤Отворете HTML редактора и копирайте от адреса на изображението тази част;


  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJ38kYeT_NcRpckYtAKRltgOf2DM-hkuei_QAE4LDRXGDKlcjD20TP9YtgAL8vd-Z8jctgjqjfIqFWlrO7fTTkmCSO3Nm4X4DLpIvNIuASiS9qRRJUxPFvrugF0OQr0LVNdsZHpU2JvdY/s1600/bugenvilja4.jpg


  ➤Изтрийте зареденото изображение, а вече копирания му адрес впишете в скрипта на мястото, отбелязано в червено;

  Ще се получи ето това


  <style type="text/css">
  .popup {width: 150px; cursor:pointer;}
  .popup:focus {width: auto;}
  </style>
  <img src=" https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJ38kYeT_NcRpckYtAKRltgOf2DM-hkuei_QAE4LDRXGDKlcjD20TP9YtgAL8vd-Z8jctgjqjfIqFWlrO7fTTkmCSO3Nm4X4DLpIvNIuASiS9qRRJUxPFvrugF0OQr0LVNdsZHpU2JvdY/s1600/bugenvilja4.jpg
  " class="popup" tabindex="1"/>  ➤Сега трябва да вмъкнете този код в HTML редактора на публикацията на правилното място на страницата;

  Погледнете резултата и кликнете върху изображението с мишката;  Втори начин


  Най-лесният начин да увеличите едно изображение е да вложите в адреса му тага target_blank.


  <a href=" https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJ38kYeT_NcRpckYtAKRltgOf2DM-hkuei_QAE4LDRXGDKlcjD20TP9YtgAL8vd-Z8jctgjqjfIqFWlrO7fTTkmCSO3Nm4X4DLpIvNIuASiS9qRRJUxPFvrugF0OQr0LVNdsZHpU2JvdY/s1600/bugenvilja4.jpg
  "target="_blank;">
  <img border="0" height="213"  src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtQN4qxkckyT1Tgm9KBgjARA2SikXSnL8v1EWhdz1_qpXfMKRr-bI51tUtSSnoE5qAShDYpRAUkH84eYOctVV-1cSYwxAsTUU6625Ew1ysw9RBAohpdEAxvHNoKUwnNZGKQv-eMzZGh3Q/s320/2e0hhces.jpg"

  width="320" /></a>  С тага target_blank изображението се отваря в нов прозорец. Изображението ще се отвори в нов таб на браузъра, ако се "заключен" Lightbox. Lightbox дисплея зависи от настройките и може да се наложи да го деактивирате. По този начин:
  Blogger ➔ Настройки ➔ Публикации и коментари ➔ Да се показва ли Lightbox ➔ да или не ➔ запаметявате. При мен е разрешен Lightbox.

  Пример

  Опитах се да вмъкна изображението и в страничната колона, изображението също се отваря в нов прозорец. Добре е и да се надяваме, че потребителите няма да напуснат бързо блога ни.

  Ако имате въпроси, моля в коментарите или използвайте формата за контакт, за да се свържете с мен. Всичко най-хубаво.

  Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

  BGtop


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар