Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Стара публикация с текуща дата

публикация
Как да актуализирате и публикувате стара публикация в Blogger с текуща дата. Понякога разглеждаме написаните и публикуваните от нас по-рано публикации и възниква ситуация, когато се налага да коригираме нещо в текста им. Да изменим или добавим. Да направим редакция за осъвременяването им. Като цяло, това е необходимо и полезно. В края на краищата това, което е било актуално преди две години, сега може би изисква изменение. И е необходимо периодично да актуализираме публикациите си.

Ако се върнете много далеч назад във времето, когато току-що сте започнали да водите блога си, ще видите, че много от публикациите се нуждаят от ревизия. Повярвайте ми, дори ако няма нужда да поправяте, то сигурно има невалидни, мъртви връзки в текста или нещо нередно с изображението. И още много неща.
Да предположим, че една ваша публикация, съобщение или пост, то всъщност е едно и също, е публикувана отдавна и е малко вероятно читателите да стигнат до нея. Особено, ако навигацията в блога ви не е на ниво. А ви се иска да бъде прочетена. Как ще постъпите? Промяна на заглавието на публикацията не е необходимо и не се прави, защото то вече е индексирано от търсачките. То просто ще се появи под новата дата. Ако името изисква корекция, прочетете тази статия, за това как да го направите правилно.
Да се върнем към главния въпрос за днес. Към промяна на датата на публикуване и актуализиране на съобщението. Всичко е достатъчно просто.
Отворете съобщението, в което искате да направите корекции. Редактирайте го. След това отдясно в настройките за съобщения, преди да публикувате, в дата на публикуване избирате "Автоматично" , натискате "Готово" и след това "Актуализиране".
Сега това съобщение ще се появи като първо от главната страница на блога. И няма да видите датата на публикуване, а датата на последната актуализация. По този начин и посетителят вижда в търсенето нова дата. Всеки потребител е по-вероятно да кликне върху статия, написана през тази година, отколкото върху статията, написана преди две, три или повече години
Това можете да направите с всяка стара публикация, така че тя да бъде публикувана отново с текуща дата.
Вярвам, че този мой съвет ще ви е полезен. Доскоро.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар