Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да аранжираме броячите в тема на блог

броячите в блога
Как да инсталираме правилно броячите, показващи посещаемостта и спомагащи ни за анализ в блога, така че те да са органично вписани в неговия дизайн. Как да ги подредим вертикално или хоризонтално. Публикацията е предимно за начинаещи, които нямат опит и не знаят как да инсталират набор от броячи, отчитащи посещенията в блога. Те могат да прочетат тази публикация и тогава да продължат нататък. Преди време, в самото начало на създаването на моя блог, аз самата се измъчвах с това. Разполагах ги ту хоризонтално, ту вертикално и винаги изглеждаха някак си небрежно поставени.
Изображението на единия винаги беше по-голямо или по-малко от това на другите. Или не бяха централно разположени. Или бяха винаги встрани. Или едното изображение в центъра, а другите встрани. Пълен хаос.
Разбира се, че не е нужно да инсталираме неимоверно много на брой броячи. Но за да отчитаме статистиката на посещаемост, да проследяваме трафика и позицията на блога, разположението в него на един или два брояча би било подходящо. Много блогъри се ограничават до инсталирането на броячите на LiveInternet или YandexMetrika. Често забелязвам, че ако има повече от 2-3 (а това е най-вече страст на всички начинаещи), те просто са разпръснати безразборно и развалят дизайна на целия проект.

Как красиво да аранжираме броячите хоризонтално 


Обикновено, ако са хоризонтално разположени, броячите се инсталират ниско, в дъното на блога. За да може да се позиционират точно в центъра на притурката HTML / JavaSsript, то кодовете им трябва да затворим в таговете

<center>тук е целия код на брояча</center>

Съответно, според желанието ни, променяме разположението им на

ляво <left>код</left>

или дясно <right >код</right >


При инсталиране на 2 или 3 брояча хоризонтално използваме този код:


<table><tr><td>код на първия брояч</td><td>код на втория </td>код на третия</tr></table>

Вероятно вече забелязахте, че просто добавяме участъка <td>код </td>.
За по-голям ефект можете да добавите малко „козметика“ към определеното разположение на броячите. Например:



<table align="center"  border="5"><tr><td>код на първия брояч</td><td> код на втория брояч </td> </tr></table>



Със значението border="5" сме задали малка рамка за блока. Можете да я отстраните, като премахнете значението или да го промените на свое. Резултатът е:







Как красиво да аранжираме броячите вертикално 


Използваме кода:


<div style="text-align:center;margin:4px" >код на първия брояч

</div>

<div style="text-align:center;margin:4px" >код на втория брояч

</div>
<div style="text-align:center;margin:4px" >
код на третия брояч
</div>



Тук сме затворили кодовете на броячите с таговете<div> и </div> и сме задали разстояние между тях, за да не се „залепват“ един за друг. Значението margin:4px  може да променяте по ваше желание. Резултатът е:






Вие, скъпи приятели, сами решавате какво и къде да сложите във вашия блог. Само не забравяйте, че блогът не е коледна елха и не бива да го „украсяваме“ с всичко и както ни падне.

А как да направите прозрачни банери или броячи ще ви разкажа в продълтението.

До нови срещи!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:
BGtop


ОЩЕ ПО ТЕМАТА






Няма коментари:

Публикуване на коментар