Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Как да инсталираме броячите в шаблона на блога

Как да инсталираме броячите
Вече писах за броячите, какво представляват и какво осигуряват, инсталирани в шаблон на блог. Като пример, описах тези, които препоръчвам, а някои от тях са инсталиране на моя блог. Ако сте се вдъхновили от тази публикация и сте отишли до линковете за регистрация, тогава скоро ще възникне у вас един въпрос. Какво да правя с HTML-кода, който получа? Къде да го поставя, че да е ефективно и все пак красиво?
Най-удобно, по мое мнение, е най-долната част на страницата или страничната колона на шаблона (темата). Нека да започнем с страничната колона. В действителност, Blogger ви позволява да направите това, като въведете изходния код в притурка, или както е редно да се нарече, виджета.
И така, започваме с виджетата. Отиваме в админ панела ➔ избираме оформление ➔ добавяне на притурка ➔ като избираме нейния вид - HTML / JavaScript. Добавяме в отворения прозорец HTML-кода на брояча и запазваме. Това е всичко. Остава да преместим виджетата на желаното от нас място. Запазваме подредбата и преглеждаме резултата на блога си.
Ако имате желание да поставите броячите в долната част на страницата, ще трябва да редактирате footer файла на вашия шаблон. С поставянето на новия код във файла не би трябвало да имате проблеми.

Успех на всички ни!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

BGtop



ПРОДЪЛЖЕНИЕ



Няма коментари:

Публикуване на коментар