Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Изображения-хипервръзки в блога

Изображения-хипервръзки
Добър ден на всички, които четат блога ми. Вече писах за това как да вмъкнем изображение в блога и как да работим правилно с него. Днес публикацията е за това, как да се свърже едно изображение с линк, водещ към друга страница на блога. За начинаещите във воденето на блог не винаги е ясно как чрез кликване върху банер ние се прехвърляме към друга страница на блога.
Забелязах, че има блогове, чиято тематика позволява на страниците им да се разполагат банери, било за реклама, било за други подобни оферти или просто да отведат читателя към
друга страница със сходна тематика. Изображения-хипервръзки може да поставите навсякъде в блога си. С какво да започнем? Трябват ни две неща:

➤адрес на изображението и

➤адрес на страницата, към която ще ни отведе кликът върху него.

Да започнем с това, че трябва да изберете изображение, което искате да направите хипервръзка. Всеки от нас съхранява изображенията си в различно хранилище. Аз ползвам Яндекс.Диск, а някои се радват на Picasa ( всъщност, не знам дали още съществува ) или друга услуга. От ползваното хранилище ще вземем адреса (URL) на изображението. И на второ място ни трябва адреса (URL) на страницата, към която хипервръзката трябва да ни заведе.
Достатъчно сме разсъждавали, нека да преминем директно към кода. Предлагам ви да го копирате и да го сложите в уърдовски файл или блокнот, за да внесете вашите промени в него.



<center><a href="адрес на страницата, към която ни води хипервръзката" target=_blank><img src="адрес на изображението " border="2" title="пояснителен текст " width=150 height=150></a></center>



Сега да разгледаме този код подробно.

➤Това, което е оцветено в червено е адресът на страницата, към която би трябвало да ни отведе изображението-хипервръзка.

➤В зелено е адресът на нашето изображение.

➤В началото на кода е < center>, тоест, онази част от него, която ни гарантира централно разположение на изображението. Ако искате изображението да е вляво сложете <left>, а ако искате да е вдясно, сложете <right>.

➤Пояснителният текст, оцветеното в кафяво, е този, който трябва да се появи при поставяне на курсора върху изображението. Него сами трябва да съчините. За това подробно говорихме в посочените по-горе публикации.

➤Border= "2" е рамката около изображението. Можете да я премахнете, ако не ви е нужна. 


➤Размерите width ( широчина ) и heigh ( височина ) могат да бъдат променени по ваше желание.


Вече имаме кода с адреса на своето изображение. Остава да го добавите към страничната лента или долната част на страницата на блога. Използвайте добавяне на притурката HTML / JavaScript и я инсталиране на всяко желано от вас място.
По този начин можете да си направите и различни бутони към социалните мрежи, които да са с желан от вас дизайн.
Доскоро.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:


BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар