0

Красиво оформяне на важен текст в блога

Красиво оформяне на важен текст
Драги читатели, приветстваме ви с добре дошли аз и Блог за блогове. Днес ще ви покажа как да си направите красив и необичаен дизайн на текст в която и да е публикация. Вече имах публикация на тази тема, но реших, че има блогове, които ще харесат тази идея, но значително по-семпла. Защото не всички блогъри могат сами да направят форматиран текст, атрактивен и информативен.
Предложеният проект за форматиран текст ще помогне да се отдели и сложи акцент върху основните моменти на публикацията. Този начин на оформянето ще направи текста в публикацията по-лесен за четене. И наистина, естетично декорираният текст е винаги по-привлекателен и по-запомнящ се. Вижте.
И така, да се подготвим за вмъкване в нашата публикация на форматиран текст. Ще оформим три блока с различен цвят на фона, в които ще вписваме онази част от нашия текст, която смятаме за много важна. Даваме им наименование. Моите са:

.blogzablogove-11, .blogzablogove-12, .blogzablogove-13

Вие можете да си измислите нещо друго.
И сега преминаваме към най-сложната и деликатна операция. Ще я правим много внимателно! Влизаме в админ панел ➔ избираме шаблон ➔ щракаме върху промяна в HTML кода на шаблона и пристъпваме към работа. Преди да променяме каквото и да е в шаблона правим негово копие! После визуално или с помощта на клавишната комбинация CTRL + F намираме в шаблона заветния ред ]]></b:skinПреди него вписваме кода за трите наши шаблона за форматиране на текст. Този, които ви предлагам, изглеждат така:.blogzablogove-11, .blogzablogove-12, .blogzablogove-13
{margin:10px;
padding:15px 20px 15px 80px;
border:1px solid #999999;
border-radius: 10px;
-moz-border-radius:10px 10px 10px 10px;
box-shadow:2px 2px 3px #999999;
-moz-box-shadow:2px 2px 3px #999999;
-webkit-box-shadow: #999 2px 2px 3px;
background-position:20px 50%;
background-repeat:no-repeat;
position:relative;
text-align:justify;}
.blogzablogove-11
{background-color:#96DCFE;
background-image: url("");}
.blogzablogove-12
{background-color:#FFBFFE;
background-image: url("");}
.blogzablogove-13
{ background-color:#FEFF80;
background-image: url("");}
Сега започваме да пишем нашата публикация. Като стигнем до мястото в текста, което трябва ба бъде акцентирано, вписваме един от тези редове, но задължително в HTML режим.

       <div class=".blogzablogove-11">текст</div> 

 ➤<div class=".blogzablogove-12">текст</div>

 ➤<div class=".blogzablogove-13">текст</div>

Първият блок е с фон в синьо, вторият е в бледо лилаво, а третият е в пясъчно жълто. Тези цветове може да измените в първия код.
Още една подробност: красиво оформеният текст не се вижда в черновата на публикацията. Не се притеснявайте, ще се появи след публикуването му.

Желая ви красиво оформени текстове във всяка ваша публикация!

Доскоро!

Няма коментари :

Публикуване на коментар


Copyright © БЛОГ ЗА БЛОГОВЕ©2016- | All Rights Reserved
Използването на Blogzablogove.com означава, че сте съгласни с нашата Политика на конфиденциалност и защита