Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Настройка на коментарите в блога

коментарите в блога
Здравейте. Как да настроим коментарите в нашия блог на Blogspot? Като променим някои настройки на шаблона. Днес ще говорим за настройките на коментарите в нашия блог. Когато създаваме публикация, ние се нуждаем от коментарите към нея. За нас е важно дали читателите ни имат свое мнение по темата на нашата публикация. Но те могат да имат и предложения.

➤Отваряме админ панела ➔ избираме настройки ➔ коментари.

➤Първото нещо, което правим е да поставим отметка пред опцията кой може да добавя коментар. Обикновено позволяваме на всички да оставят коментари, включително и анонимни потребители. Но има една последна опция - "Само членове на този блог". Някой може да си мисли, че това са
редовните ни читатели, но това не е така. Това са авторите и съавторите на вашия блог. Тук трябва вие да решите.

➤След това изберете разположението на коментарите - вградени, изплаващи, на цялата страница или скрити. Кликнете върху въпросителния знак и прочетете допълнителната информация.

➤Настройте и модерирането на коментарите: винаги, понякога или никога. При модерирането на коментарите посочите имейл адрес. Коментарите за модериране ще пристигат при вас по електронната ви поща. При модерацията на коментари е необходимо да се определи периода от време, през който вие трябва да одобрите коментара за публикуване. Ако изберете първата възможност - винаги, вие ще проверявате всички коментари, и вероятно няма да сте в състояние да одобрите всички. А без вашето одобрение, нито един от другите коментатори няма да могат да споделят мнение по темата на публикацията ви. И това ще продължи дълго, тъй като не им се позволява да публикуват своите коментари. Това ще наложи всички коментари да чакат на страниците на блога.

➤Използвайте Captcha. Ще се намали количеството на спама в блога ви, защото както е известно, ще коментират само хората, които преминат успешно теста. В този случай ваша проверка на коментарите не се изисква.

➤Срещу съобщение за формуляра на коментарите можете да напишете текст, с който ще благодарите за мнението на другите.

➤След като направите всички настройки кликнете в горния десен ъгъл, за да запазите настройките.

Настройка на коментарите в блога може да направите и за всяка една публикация поотделно. Влизате в редактора на съответната публикация и поглеждате дясната колона. Там, под "Описание за търсенето", щракнете върху "Опции". Внимателно прочетете всичко, което ви се предлага. Ако искате на дадена ваша публикация да няма коментари, сложете отметка за това. Ако смятате, че са достатъчно на брой коментарите за определена публикация, сложете отметка, за да не се правят по-нататъшни коментари или да се скрият вече съществуващите. И натиснете "готово". С всички тези действия вие променихте и елементи от вашия шаблон.

Като за начало, мисля, че информацията е достатъчна и полезна за начинаещите.

Успех! Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop


Няма коментари:

Публикуване на коментар