Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

И аз го направих

домейн за блог
Е, най-накрая и аз го направих. Промених шаблона на блога си. След много на брой опити да инсталирам безплатен шаблон, а намерих толкова много, красиви и функционални, аз се отказах да ползвам този вид услуга. Почитателка съм на минимализма и се спрях на шаблон с лесна навигация, за което изказвам благодарности и адмирации на Александър за помощта му.
И като дълго време се каних, най-накрая се реших да купя и домейн за блога си. Сега моят блог вече има нов външен вид и адресът му е https://www.blogzablogove.com. От момента, в който започнах да пиша публикациите си с идеята да споделям своя опит на начинаещ във воденето на блог на blogspot , необходимостта от закупуване на домейн не ми даваше мира през цялото време. Но както винаги става, отлагах това за по-късно.
Разбира се, всеки решава дали има нужда от това или не. А сега искам да обоснова решението си и да споделя моите аргументи в полза на това да имам свой собствен домейн. Наистина харесвам платформата Blogger. И докато Google индексира добре блогове с блогспотовски домейни, то другите търсачки гледат на домейните от третото ниво, какъвто е .blogspot.com, с пренебрежение. Или изобщо не ги гледат, не ги забелязват. Мнозина сигурно си казват, че е глупаво да прикрепи домейн към блога си на blogspot. Хостингът е безплатен, защо да се притесняват. Същото се отнася и до WordPress. Но всеки прави своя избор.
Първо, мисля, че сега имам един красив адрес. Вече https://blogzablogers.blogspot.com го няма и това, което виждам е балсам за душата. Разликата е очевидна.
Второ, домейните от второ ниво са малко по-престижни от тези от трето ниво. Особено, когато се работи с партньорски програми.
Е, вече е сторено. Самият процес на прикрепване на домейна към блога си няма да обсъждам. Информацията за това как се прави е много в Нета и всеки може да я прочете. Проблеми кой знае какви нямах. На финала малка помощ ми оказа и доставчикът. Може да си каже, че всичко мина гладко. Избрах си кратко име, напълно отговарящо на темата на блога ми. Разбира се, всичко това си струваше да се направи по-рано. В блога си имах вече повече от 60 публикации и се страхувах, че няма да се справя с вътрешните връзки. Но, като ще се уверите, всичко си дойде на мястото. Между другото, надявам се, че този трансфер веднага ще повлияе на блога ми.
Бих искала да отправя молба към моите читатели. Моля, ако изпитвате някакво неудобство по време на посещението си в моя блог, проявете разбиране. Споделете го с мен. А ще ви посъветвам да си помислите дали се нуждаете от собствен домейн или не. Ако се нуждаете, то трябва да го направите възможно най-скоро. Поговорката "по-добре късно, отколкото никога" тук не действа.
Ето такива са днес моите новини. Аз винаги ще се радваме да ви видя на своя блог. Чакам вашите мнения и отзиви.

P.S. Доставчикът, от който купих домейна си е NS1. Български е, което е лесно за комуникацията, а са и много отзивчиви.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар