0

Как да инсталираме броячите в шаблона на блога

Как да инсталираме броячите
Вече писах за броячите, какво представляват и какво осигуряват, инсталирани в шаблон на блог. Като пример, описах тези, които препоръчвам, а някои от тях са инсталиране на моя блог. Ако сте се вдъхновили от тази публикация и сте отишли до линковете за регистрация, тогава скоро ще възникне у вас един въпрос. Какво да правя с HTML-кода, който получа? Къде да го поставя, че да е ефективно и все пак красиво?
Най-удобно, по мое мнение, е най-долната част на страницата или страничната колона на шаблона (темата). Нека да започнем с страничната колона. В действителност, Blogger ви позволява да направите това, като въведете изходния код в притурка, или както е редно да се нарече, виджета.

И така, започваме с виджетата. Отиваме в админ панела ➔ избираме оформление ➔ добавяне на притурка ➔ като избираме нейния вид - HTML / JavaScript. Добавяме в отворения прозорец HTML-кода на брояча и запазваме. Това е всичко. Остава да преместим виджетата на желаното от нас място. Запазваме подредбата и преглеждаме резултата на блога си.
Ако имате желание да поставите броячите в долната част на страницата, ще трябва да редактирате footer файла на вашия шаблон. С поставянето на новия код във файла не би трябвало да имате проблеми.

Успех на всички ни!

Публикацията продължава

Няма коментари :

Публикуване на коментар


Copyright © БЛОГ ЗА БЛОГОВЕ©2016- | All Rights Reserved
Използването на Blogzablogove.com означава, че сте съгласни с нашата Политика на конфиденциалност и защита