Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Снипет. Роля и значение за оптимизация на блог

Снипет
Снипет. Едва ли всички начинаещи блогъри знаят какво е това. Струва ми се, че някои дори не са чували за такава дума, макар че всеки интернет потребител се сблъсква със снипети почти ежедневно при търсенето на информация в мрежата.



    Днес ще се опитам да запълня тази празнота. Ще разгледаме какво представлява снипет, къде и как се използва, и какво е неговото значение за представянето и оптимизация на публикация и блог в търсачките.

    Какво представлява снипет

    Снипет ( от английски - snippet - откъс, фрагмент) по отношение на търсачките е малък откъс, фрагмент от уеб-страница, който се използва за описание на страницата в резултатите при търсене. Снипета, като правило, трябва да съдържа ключови думи, въведени от потребителя в заявката за търсене. Освен снипета резултатът от търсенето задължително съдържа заглавието на страницата и нейния Internet адрес (URL).
    Основната цел на снипета е да информира потребителите за съдържанието на страницата, намерена от търсачката. Текстът на снипета и използваните в него ключови думи позволява на потребителя без да кликне по хипервръзката, да прецени необходимостта от разглеждането на точно тази уеб страница.

    Значение на снипета

    Практиката показва, че качествените снипети могат да играят важна роля в правилното представяне на публикация и блога за търсачките. Дори и да се намирате няколко позиции по-ниско от своите конкуренти в резултатите от търсенето, можете да получите повече посетители, ако имате интересен и добре съставен снипет.
    Колкото по-ясно е формулиран в снипета отговорът на заявката за търсене, и колкото по-информативен е самият снипет, толкова по-привлекателен за потребителите е вашия блог.

    Извод

    Отделяйки постоянно повече внимание на качеството на снипетите, ние ще сме в състояние да увеличим трафика към нашия блог. А по този начин ще се подобри позицията ни в резултатите от търсенето. Снипет е основен компонент при оптимизация на публикация в частност и на блога като цяло.

    Това е всичко, което исках да ви кажа днес. Надявам се, че информацията ви е била полезна. Защото научихте как да се формират снипети, защо те са необходими и какво може да постигнете чрез използване на висококачествени снипети.

    На добър час!

    Още за снипет можете да прочетете в мои предишни публикации.

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар