Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

За навигацията в блога

За навигацията
Здравейте приятели, читатели и гости на блога. Позволете да ви припомня думите на Джордж Бърнард Шоу: „Ако вие имате ябълка и аз имам ябълка, и си ги разменим, и у мен, и у вас ще остане по една ябълка. Ако вие имате идея и аз имам идея, и ги обменим, и двамата ще имаме по две идеи.” Защо го правя? Защото преди време писах публикация за навигационните връзки в блога. Всяка Blogspot тема, от стандартната до уникалната, има навигационни връзки, разположени в долната част на страницата с публикациите.

Днес ще ви дам още една идея за промяна в дизайна на блога. Да направим така, че лентата за навигация в блога ни да е и в горната му част, над притурката за публикации. Обикновено този панел за навигация е в най-долната част на блога. За удобството на посетителите в Blogger има възможност да го разположите и в най-горната част. Когато пишете дълги публикации, преминаването към следващата или предишната страница разположено на две места, долу и горе, няма да бъде излишно.
Инсталирането е съвсем лесно. Тръгваме от Тема ➔ Редактиране на HTML кода (направете резервно копие преди това) ➔ С помощта на горещите клавиши Ctrl + F намираме този ред:

<div class='blog-posts hfeed'>


И веднага под него вписваме

<b:include name='nextprev'/>

Запазете промените в темата на блога и вече ще имате навигационна лента и горе. Долната навигационна лента също се запазва.

Това е всичко. Благодаря ви за вниманието към моя блог.

До следващия път. Успех.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар