Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Blogger. Защо изоставяме своите блогове

блогърите изоставят блогове
Здравейте, приятели! В тази публикация искам да споделя извод от мое наблюдение. Защо все още има хора, които изоставят блоговете си? Това се случва много, много често. Отначало много от тях имат желание да създадат блог, дори да печелят от това, всеки пише статии с удоволствие, но след известно време удоволствието се изпарява и хората захвърлят всичко.
Ще се опитам да дам отговор на въпроса защо хората изоставят блоговете си. Причините са:

Първа причина - читатели


Една от най-важните причини е много ниският брой посетители. Начинаещите, когато
брой посетители
създават блога си, смятат, че ето, създали са блогове и ще имат много посетители само след 2-3 месеца. Като казвам "много" имам предвид около 1000 посетители дневно. Но за толкова кратко време е невъзможно да популяризирате блога си. Това отнема много време, защото популяризиране на блога е дългосрочен процес. 


Втора причина - пари

Втората причина, както мнозина вече са предположили, е, разбира се, възможността да се печелят пари от воденето на блог. И най-интересното е, че начинаещите искат да създадат блог и през първите шест месеца да печелят пари, и то 3-4 пъти повече, отколкото от редовната си
да се печелят пари
работа. Отново казвам, за да печелите пари от блога си имате нужда от посетители (затова започнах с посетителите в първия абзац :)). А за да имате посетители, трябва да популяризирате блога си. Както вече знаете, популяризирането на блог отнема много време. Много неопитни блогъри изоставят блоговете си заради липсата на печалба. Тук идва прозрението и уеб мастъра спира на кръстопът: да захвърли всичко „по дяволите“ или продължи да се движи в неизвестното. Повечето избират първия път, само след около половин година. Така че, скъпи приятели, ако искате да започнете успешен блог, не е нужно да го стартирате с цел получаване на пари, доходи и други подобни мисли. Не мислете за блога си като източник на печалба. На първо място, той ще бъде вашата  инвестиция, банка, в която ще влагате определена сума пари, време и усилия.
За да започнете да печелите пари онлайн, или по-точно от блог, ще отнеме не само много време, но и много усилия, време и постоянство. Един блог не може за 2-3 месеца, дори за половин година, да ви направи милионер. Трябва да се работи усилено и със старание. Тогава след една година (добре, за някои може да е и повече от година), той ще започне да ви носи някакъв доход. Но след това, когато сте популяризирали блога си и започнете да печелите от него, мисля, че определено няма да изоставите блога си.

Трета причина - идеи

Друга важна причина е, че идеите ви се изчерпват. Отначало, когато се създава блог, имате много идеи, интересни мисли, всеки пише статии, но след известно време идеите вече няма.
идеите
 Хората не знаят какво да добавят в блога. Блогът много рядко се актуализира и ако статия се публикува веднъж на всеки две или три седмици, то тя не е интересна. Няма какво да ви посъветвам, ако вече нямате или сте изчерпили идеите си. Може би скоро ще напиша статия и за това.
Но не забравяйте, ако искате да станете успешен блогър, определено трябва да актуализирате блога си колкото е възможно по-често.

Четвърта причина - времето

Липса на време. Най-популярната причина. Много блогъри работят. Всеки има проблеми
време
и притеснения, и понякога просто нямат достатъчно време за блога си. Веднъж нямат време и са пропуснали да напишат публикация, после втори път, трети и така те изоставят блога си.
Време винаги може да се намери.
Особено, когато обичаме блога си.



Пета причина - коментари

Липсват коментари в блога. Да, много хора напускат блоговете си поради тази причина.Човек пише статии, но му се струва, че никой не оценява работата му.
Липсват коментари
Моят съвет към вас: Няма коментари? Продължавайте да пишете и публикувайте. Вашите усилия ще бъдат забелязани.
Основното е да пишете от сърце и за хората, и всичко ще е наред. Рано или късно вашите статии ще започнат да коментират.
Основното е да се спечели доверието на читателите.

Шеста причина - сериозно отношение

И поредната причина е, че хората просто се отегчават от блоговете си. За тях блогът е нещо забавно, като играчка. Поиграе си малко и го захвърля.  Не, така няма да стане.
забавление
Блогът не е играчка за вас. Към него трябва да се подхожда сериозно. Е, ако знаете, че няма да развивате и усъвършенствате блога си, по-добре е да не го създавате изобщо. Трябва ясно да знаете, че ако сте създали блог, ще трябва да стигнете до края и няма да се отказвате. Ако сериозно подходите към работата си върху блога, тогава всичко ще работи за вас. Но ако създадете блог само за да се забавлявате, то не очаквайте успех.

Мога да кажа едно: Никога не се отказвайте и вървете до края.
Това е краят на моята публикация. Надявам се, че сте извлекли полезна информация от нея. Аз ще продължавам да водя блога си, въпреки, че не печеля нищо от него. Стига ми удовлетворението, че вероятно съм полезна на много от вас.

За въпроси моля, в коментарите. А може и на тази страница. Ще съм благодарна да оцените моя труд. Моля, гласувайте за блога ми на:

BGtop

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!






Няма коментари:

Публикуване на коментар