Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Кога да публикуваме в социалните мрежи

Кога да публикуваме
Здравейте, приятели. Социалните медии постоянно се развиват и поведението на потребителите се променя с тяхното развитие. Един факт, който не се променя е, че всички социални платформи, движейки се бързо, атакуват вниманието на потребителите с постоянен поток от съдържание.


  Искаме да получим възможно най-много преглеждания на съдържанието в нашия блог и да увеличим максимално ангажираността на потребителите. Как? Като разберем кога е най-благоприятното време за публикуване в социалните мрежи.
  Не е необходимо да гадаем кога потребителите влизат в дадена мрежа или кога аудиторията в нашата ниша е "гладна" за най-нова информация. Сега, когато все повече и повече марки от всички видове индустрии осъзнават ползата от общуването със своята аудитория в социалните мрежи, е важно да разберем как нашата аудитория използва социални платформи и какво иска да намери в нашето съдържание.
  Наскоро компанията Sprout Social състави актуални класации за най-доброто време за публикуване в трите най-популярни социални мрежи. Тези изводи са базирани на изследвания върху повече от 25 хиляди взаимодействия на потребители в съответните социални мрежи. И сега ги споделям с вас.

  Facebook

  Най-подходящият ден за публикуване в най-голямата мрежа на Facebook е сряда. Най-малко подходящият за това ден е неделя, защото потребителите са с най-ниска ангажираност.

  Facebook

  Чудесен момент за публикации е времето между 09:00 - 15:00 часа, където най-добрият сегмент е 11: 00 -13: 00 часа. Това се свързва със средата на седмицата ( сряда ) и обедната почивка ( 11: 00 -13: 00 часа ).

  Instagram

  Както при по-големия син брат, в неделя е по-добре да не публикувате в Instagram. Че кой и иска да сподели почивния си ден с други?

  Instagram

  Препоръчва се публикуване на снимки или видеоклипове в сряда или петък около 10:00 - 11:00 сутринта. До 11:00 и след 15:00 е по-добре да не публикувате нищо.

  Twitter

  Тенденцията към факта, че сряда и петък са най-добрите дни за публикуване, се запазва и за Twitter. Най-лошият ден за публикуване е събота.

  Twitter

  По-добре е да не туитвате всеки ден от 10:00 до 16:00 поради ниска ангажираност.
  Всъщност времето за публикуване на връзки към вашия сайт или самите публикации в социалните мрежи е много важно за пълноценното водене на блог.

  За въпроси моля, в коментарите. А може и на тази страница. Ще съм благодарна да оцените моя труд. Моля, гласувайте за блога ми на:

  BGtop
  или подкрепете моя проект

  Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар