Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Проблеми с новите теми за Blogger

Проблеми с теми за Blogger
Здравейте, приятели! Какъв е проблемът с новите стандартни теми за Blogger Emporio, Soho, Notable и Contempo? Знаете, че рано или късно идва момент, в който ви се иска да смените темата на блога си. Blogger е помислил за това и неотдавна създаде нови стандартни теми. За пропусналите да прочетат за тях, моля погледнете тази моя публикация.


    От всички тези нови теми за blogger ми хареса най-много Notable. Може би някой е изненадан, но всички тези 4 теми са съставени от един и същ скрипт. Накратко, тяхната структура е идентична, както структурата на предишните стандартни теми, поради което някога бяха правилно наричани „шаблони“.
    Добре ли е това или не? Трудно е да се отговори, защото има хора, които твърдят, че блогове на една и съща тема, с еднакви шаблони, не са добри, тъй като всеки един от тях може да бъде прихванат от филтър и "да полети в бездната". Но това не е основният проблем, който може да имате с новите теми на blogger.

    Проблеми със SEO оптимизацията

    Най-важният проблем за новите теми на blogge е, че те, подобно на предишните стандартни теми, са лошо оптимизирани. Първото нещо, което идва на ум, е дали е възможно да се влезе в топ-а на търсачките с такава тема? Възможно е, ако конкуренцията в нишата ви е слаба или блогът ви има добър рейтинг. Но дори и в тази ситуация блогът може да загуби няколко позиции.

    Какво трябва да се вземе предвид:

    ➤Не бива да стартирате блога си с такива теми, ако те със сигурност не са оптимизирани;

    ➤Не си струва да преминавате на тях, ако не са оптимизирани;

    Какво не е наред с оптимизацията?

    Основният проблем на тези теми е неправилното оформление, а именно:

    ➤Неправилно поставени тагове;

    ➤Липсват важни мета тагове;

    Това е първото нещо, на което SEO оптимизаторът и търсачките обръщат внимание Последните със сигурност вземат предвид посещаемостта, поведенческия фактор, и най-важното, резултатът, дали блогът успява да отговори на всеки въпрос.


    Проблеми с таговете и мета таговете са най-грубите грешки в една тема.

    Плюсове на новите теми

    Разбира се, когато има минуси, трябва да споменем и плюсовете.

    ➤Определено една добра и различна нова тема е определяща визията на блога, но тя има малък ефект върху рейтинга му;

    ➤Адаптивен дизайн - сега не е необходимо да преминавате към мобилната версия на сайта;

    ➤Поддържат видеоклипове от youtube миниатюри в публикациите на главната страница, които интегрират изображението от видеото;

    Това са две предимства, които могат да бъдат разграничени, но те са свързани с дизайна.

    И какво друго?

    Друго нещо, което трябва да добавим е, че архивите са отворени за индексиране в търсачките. В старите стандартни теми те бяха затворени и е трудно да се каже как ще се отрази това на оптимизацията сега. Разделите в търсенето, а именно етикетите и оптимизацията на страниците отново остават зад борда.

    Заключение

    Какво трябва да се има предвид? Лично аз ще ви посъветвам да изтеглите която и да е безплатна тема на уеб дизайнери от трети страни, защото със сигурност ще бъде по-добре оптимизирана. Предлагам ви няколко източника, от които можете да си изберете подходяща тема за вашия блог. Хипервръзките не са активни.

    https://btemplates.com/
    https://www.themexpose.com/
    https://gooyaabitemplates.com/
    http://www.deluxetemplates.net/
    https://www.btemplates4u.com/

    Ще съм благодарна ако оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

    BGtop

    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар