Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Не пада хоризонтално падащо меню в Blogger. Решение

Не пада хоризонталноменю в Blogger
Здравейте приятели. Когато инсталирате хоризонтално падащо меню в Blogger директно под заглавката на блога възниква проблем. Просто не пада. Когато задържите курсора на мишката върху елемент от менюто, подразделите му не се отварят.

Фиксираните падащи менюта, инсталирани като притурки в горната част на блога или над публикациите, работят без проблеми. Но ако притурката с кода на менюто е под заглавката проблемите често са налице.
Разбира се, можете да включите скриптове и библиотеки. Но те не винаги дават желаните резултати. Не се отчайвайте. Красивите ви менюта лесно ще паднат както трябва, ако направите малки промени в темата на блога. Няма нужда да променяте позиционирането или други неща. Подобни действия, особено за начинаещите, са обикновено непроницаема тъмнина.
Да започнем. Имате код за падащо меню. Инсталирали сте го в притурка HTML / JavaScript и сте го позиционирали под заглавката на блога. Сега трябва да научите идентификатора на притурката. За това има 2 начина. За начинаещи вероятно ще бъде по-лесно да се приложи втория.

➤Отворете своята притурка за менюто;

➤Използвайте левия бутон на мишката, за да маркирате адреса ѝ до края, както е показано на екранната снимка. Там е нейното ID. При мен е HTML200.


номерът на  притурка за менюто




➤Когато научите какъв е номерът на нашата притурка за менюто, отидете в раздела за тема (шаблон) в горната част, отворете списъка с притурки и кликнете върху името на вашата;

➤Веднага ще сте прехвърлени в началото на нейния код;

➤Кликнете върху черната стрелка и след това върху другата, ако има такава, за да отворите целия код.

➤И в този участък, малко по-ниско, намирате линия с такова съдържание.



<b:section class='tabs' id='crosscol-overflow' showaddelement='no'>

Заменете стойностите tabs и crosscol-overflow с други, примерно така:



<b:section class='мenu' id='menu_1' showaddelement ='no'>



➤Запаметете темата. Сега менюто трябва да пада.

При мен само в един стандартен шаблон този метод сработи. В останалите падащото меню така и не падаше. Ако това се случи и на вас се налага да направите още една промяна в темата на блога. Припомням за резервното копие.

➤Намерете реда ]]> </ b: skin>;

➤Отворете всички стилове на CSS (черната стрелка вляво);

➤Намерете селектора .tabs-outer;

➤Премахнете от него реда overflou: hidden;



Премахнете реда overflou: hidden


➤Запазете направените промени в темата;

Менюто ви престава да бъде капризно. Всички раздели и елементи ще се отварят както трябва.
Сега можете да вземете всяко хоризонтално падащо меню, което ви харесва и спокойно да го поставите под заглавката на блога си.

Успех!

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Няма коментари:

Публикуване на коментар