Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Информери в блога - за или против?

Информери в блога
Всички ние, които поддържаме сами своя блог, личните страници или сайт, знаем, че колкото и интересно, и оригинално да е съдържанието в тях за читателите, те изглеждат безлични и "сухи", ако липсват информери. Освен съдържанието на сайта ни (респективно, страницата, блога) всеки читател би останал доволен, ако получи и друг вид информация. Тази, която съдържат в себе си информерите.



    Информерите носят в себе си и дават на читателите информация, например:

    ➤метеорологична (за момента и прогноза);
    ➤календар -месец, дата, събития, празници;
    ➤кой в момента е на вашия сайт, от къде е, град, държава;
    ➤какво чете даден посетител;
    …и още много и много.... Някои специалисти твърдят, че информерите само разсейват погледа и отвличат вниманието на посетителите. Съветват да няма информери, броячи и други подобни. Аз не съм специалист, но като посетител на много сайтове знам, че информерите допринасят за оформлението на външния вид на блога, когато са подбрани точно и умерено, свързват се по форма и цвят с темата/шаблона на уеб страницата и са поставени на удобно и правилно място. Впечатлявам се от съдържанието, допълнено с информери.
    И така, въпросът е: Информери - "за" или "против"?

    Какво са информерите?

    Информерът е графичен банер с полезна информация, която се актуализира автоматично и показва резюме на последните събития от нещо. Вероятно всеки от вас поне веднъж е срещал подобни банери на сайтове или блогове. Обикновено информерите показват информация за валутния курс, времето, новини, статистика на посещенията и други неща. Но! Смятам, че малко от нас са се замисляли дали имат нужда от информери на блога си?

    Какви са ползите от информерите?

    Те са много удобни за потребителите, защото човек може, без да посещава трети страни, да получи информацията, от която се нуждае, и то на вашия блог;

    ➤както казах, информерите дават уникална информация, което означава, че заинтересованото лице ще посети блога ви повече от веднъж;
    ➤информерите са много лесни за инсталиране и персонализиране според дизайна на всеки блог;
    ➤сега в Net-а могат да се намерят много безплатни информери, които ще бъдат полезни за вас и за вашите посетители;
    ➤информерите помагат при запълване на празно място в блога, вместо да използвате безполезни банери;
    Обикновено информери се поставят в лявата или дясната колона на блога, на видно място. Но това не винаги е така! Всичко зависи от структурата на блога и неговия дизайн.
    Освен малките и средни по обем блогове и сайтове, информери ще срещнете и на такива гиганти като Yandex, Rambler, Mail. Оттук може да се заключи, че информаторите играят важна роля в живота на блог или сайт.

     видове информери

    Необходими ли са информерите?

    Въз основа на всичко, което успях да ви кажа, искам да задам няколко въпроса:

    • Смятате ли, че информерите на блога са необходими?
    • Имате ли нужда от информери на вашия блог?
    • Могат ли информерите да повлияят на посещаемостта на един блог?

    Моля, споделете вашето мнение. Нека има дискусия.
    Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога на:

    BGtop
    или подкрепете моя проект








    2 коментара:

    1. Аз съм на мнение, че информерите са нужни на всеки сайт стига да не са много натрапчеви. Тогава те могат да са в минус за един сайт. Но ако са направели със стил и дават интересна информация (било то сериозна или забавна), те имат място във всеки сайт.

      ОтговорИзтриване
      Отговори
      1. Благодаря за отзива. На същото мнение съм.

        Изтриване