Безплатен блог на платформата Blogger (blogspot). Създаване, водене, персонализиране, дизайн, притурки в примери. Препоръки и съвети за начинаещи и напреднали блогъри.

Търсене

Breaking

Уникална тема за блог на Blogger (Blogspot)

Уникална тема за блог
Здравейте, приятели, гости и читатели на Blogzablogove.com. Трябва да споделя, че съм любител, но желанието ми да направя блога си уникален беше голямо и започнах да търся възможности да го променя.
Уникалността на един сайт или блог се определя преди всичко неговото съдържание, но дизайнът му, външният вид, също играе не маловажна роля. Например, ако един блог е тематичен, той е посветен изцяло на една единствена тематика. Да доведем възможно най-близко посетителите и читателите към сюжета, прибягваме до визуални ефекти. Разбира се, не може да отречем, че Blogger ни предлага достатъчно голям брой различни теми, предоставя ни много фонови изображения и цветови решения, но все пак понякога ни се иска да направим нещо, което е единствено, няма да го има никой. Блог, за който с гордост да кажем, че е с напълно уникален дизайн. Възможно е, напълно е възможно.
Подготвила съм поредица от публикации, в които има съвети за промяна в дизайна на най-важните елементи в блог на платформата Blogspot.
Тази платформа ни позволява да го направим, без никакви пречки, просто трябва желание и творчески подход.
Както самият Blogger ни съветва, промяна в дизайна на блога си можем лесно да направим, прилагайки CSS стилове, добавяйки ги директно в HTML кода на темата:

➤От Тема ➔ Редактиране на HTML кода (да не забравяме, че е задължително запазване на текущата тема);

➤А много по-лесно е да го направим от Тема ➔ Персонализиране ➔ Разширени ➔ Добавяне на CSS;


За да добавим нещо в HTML кода на темата, трябва да знаем какво точно променяме. 


И така, нека започнем с най-лесното - шапката на блога, защото нея променят всички блогъри. Аз моята я опростих съвсем, по разбираеми причини. Когато вече сте наясно с ширината на блоковете, техния брой и местоположение, и ви се иска да придадете на блога си индивидуалност, то първото, с което ще започнете е шапката. Тя е първото нещо, което идва на ум и първото, на което обръщат внимание посетителите на вашия блог. Някой просто прави фон с красиви или необичайни шрифтове, друг добавя изображение, а трети, като мен например, я опростяват, без да дават воля на въображението си :)
За да научите как да се промени шапката на блога чрез CSS, внасяйки изменения чрез редактиране на HTML кода на темата, прочетете публикацията „Как да променим шапката на блог на Blogger (Blogspot)“.

Здраве за всички вас! Не забравяйте да правите добро на други хора!

Ще съм благодарна да оцените моя труд и кликнете върху звездичките по-долу. Или гласувайте за блога на:

BGtop

Започваме


1 коментар:

  1. Страхотна тема! Поздравления! Мисля, че дори е добре оптимизирана и помага за по-лесно класиране в Гугъл (повече за SEO вижте на W-SEO точка com)

    ОтговорИзтриване